Keresés

Leigazoltuk Schön Szabolcsot (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.04 Frissítve: 2019.02.04 Labdarúgás

Az MTK Budapest hosszútávú szerződést kötött Schön Szabolccsal.

Az elitkörbe jutott magyar U19-es válogatott alapemberének tervezett hazacsábítása már az őszi idény közepén felmerült, mostanra pedig létre is jött a megállapodás. Schön Szabolcsot az elmúlt időszakban több hazai elsőosztályú klub is hívta, de a 18 éves játékos végül klubunkat választotta. A ballábas szélső az elmúlt időszakban az Ajax Amsterdam labdarúgója volt, ahol többek között az ifi BL-ben is pályára lépett.

Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója kiemelte, hogy a hazatérő játékos választása is azt mutatja, hogy a klubunk által közvetített üzenet a fiatal labdarúgók számára érthető értékkel bír.
- Szabolccsal már az ősz közepe óta kapcsolatban álltunk. Az MTK Budapest célja az, hogy olyan tehetséges magyar fiatalok is futballozzanak a keretben, akiknél reális esély van az NB I-es, majd a nemzetközi karrierre. Elsősorban a saját akadémiai képzésünkre alapozunk, de nyilván vannak olyan esetek, amikor szívesen igazolunk már felnőtt korba érő játékost. Fontos, hogy nem garantált játéklehetőséget kínálunk, hanem esélyt a játéklehetőségre, ami egy fiatal labdarúgónál mindennél többet ér a felnőtt labdarúgásba való belépéskor. A többi a játékoson múlik, ha valaki jól teljesít az edzéseken és a felkészülési meccseken, akkor nálunk van előrelépési lehetőség. Schäfer András története a legjobb példa arra, milyen lehetőségek adódnak egy játékos előtt az MTK-nál, de a hétvégén a mindössze 17 éves Varju Benedek bemutatkozása is ezt mutatja. Az pedig, hogy a hazatérő Schön a több felmerülő ajánlat közül a miénket fogadta el, jelzi, hogy az MTK Budapest által közvetített üzenet a fiatal labdarúgók számára érthető értékkel bír.

Schön Szabolcs a szerződés aláírását követően elmondta, hogy egy 18 éves játékosnál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőtt futballba való átmenet során. Mivel az MTK Budapestnél olyan folyamatokat érez, amelynél ez biztosított, ezért örömmel írt alá klubunkhoz.

A játékos hamarosan hosszabb videóinterjúban is beszél arról, jelen pillanatban miért az MTK a legmegfelelőbb klub a számára, szóba kerül az is, mit tanult leginkább az Ajax akadémiáján eltöltött időszak során, de az elitkörben szereplő U19-es válogatott nagy céljaira is kitért.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!