Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: pontok nélküli, de sok tanulsággal teli a fiatalok legutóbbi összecsapása

Publikálva: 2024.04.22 Frissítve: 2024.04.22 Kézilabda

Mindkét utánpótláskorú csapatunk hazai pályán játszotta le a bajnokság 22. fordulóját, a serdülők a Szombathely, az ifik a Békéscsaba együttesét fogadták.

Az U17-es alakulatunk a középmezőnyhöz tartozó Szombathelyi KKA ellen vette fel a versenyt, akik fizikálisan fölénk nőttek a mérkőzésen, de a lányok akarata maximális volt az összecsapás során. Az első tíz percben kiegyenlített volt a játék, ezután szakított le minket a vendégcsapat három-négy góllal. Sajnos a szünet előtt meglett a kétszámjegyű különbség, ami a félidőre tizenegyre nőtt.

A második játékrészben a különbség csökkentése volt a célunk, ami hellyel-közzel össze is jött, nyolcra apadt a hátrányunk. Nagyot harcoltak a lányok, ami a hosszú távú célok eléréséhez nélkülözhetetlen lesz, nagy dicséret illeti őket, ám a két ponttal a Szombathely távozott.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 22. forduló

MTK Budapest‒Szombathelyi KKA 29-43 (11-22)

Báthori Gábor: ‒ A középmezőnyhöz tartozó Szombathely ellen léptünk pályára és bár fizikálisan nem tudtuk felvenni a versenyt, de ezt átlag feletti akarattal igyekeztünk pótolni. Voltak nagyon jó periódusok, főleg a második játékrészben volt érezhető az a lelkesedés, amiből hosszú távon sokat lehet majd profitálni. A támadójátékunkkal kifejezetten elégedett voltam!

Marinko Kekezovity U19-esei a Békéscsabai ENKSE alakulatával csaptak össze. A találkozó első bő tíz percében mi domináltunk, 6-4-es vezetésre tettünk szert. A 18. percben fordított ellenfelünk, és tíz perc alatt öt találattal fölénk nőtt. Ebből ugyan a szünetre egyet ledolgoztunk, de így is 16-12-es hátrányban mehettünk pihenőre.

A folytatásban kicsit bentmaradtunk az öltözőben, ami rányomta a bélyegét a mérkőzés állására is, a 40. percben már kilenc góllal járt előttünk a Békéscsaba. Innen már nem volt visszaút, kicsúszott a kezünkből a meccs, a vendégek magabiztos sikerével zárult a találkozó.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 22. forduló

MTK Budapest‒Békéscsabai ENKSE 22-38 (12-16)

Kekezovity Marinko: ‒ Szeretnék gratulálni a békéscsabai csapatnak, jobbak voltak nálunk, a játék minden szegmensében felülmúltak minket. Nyilvánvalóan a két hét szünet nem volt jó hatással ránk. A következő hetet arra kell használnunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk, és már a legközelebbi meccsen javítsunk a játékunkon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!