Kézilabda
Fekete Bozsana

Kézilabda: a dobogóért harcban álló Debrecent fogadjuk szombaton

Publikálva: 2024.04.25 Frissítve: 2024.04.24 Kézilabda

A tavaszi szezonban mutatott jó formánk megőrzése a cél hazai pályán.

Közel egy hónap után játszott újra tétmeccset csapatunk, az előző hétvégén a Vasas SC vendégei voltunk. Nagy reményekkel érkeztünk a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokba, ahol egyértelmű célunk volt, hogy kijavítsuk a döntetlent, az ősszel elhullajtott egy pontot, amit a piros-kékek elraboltak tőlünk. Az első félidő után ugyan egy góllal még a hazaiak vezettek, de a második játékrészben elléptünk, és ugyan a végjátékban visszazárkózott Konkoly Csaba alakulat egy gólra, de a hajrát jobban lejátszva és kevesebbet hibázva a siker nem maradt el, 30-28-ra nyertünk.

A héten sokkal nagyobb falat vár ránk, ugyanis szombaton a dobogóért harcoló DVSC SCHAEFFLER látogat a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontba. Ellenfelünk jelenleg a tabella harmadik helyén áll, ám eggyel kevesebb meccset lejátszó és négy ponttal mögötte levő a Motherson Mosonmagyaróvári KC ellen még nagyot fognak harcolni a hátralévő fordulókon. A hétvégén komoly diadalt arattak, ugyanis éppen riválisukat látták vendégül, akik ellen 33-27-re nyertek.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a debreceniek a Bajnokok Ligájában is remekül helyt álltak, igaz már nem kapnak kettős terhelést, de az ott tapasztaltakat és felvett tempót kamatoztatni tudják a K&H Ligában is. A piros-fehérek csapatához szezon közben visszatérő Szabó Nina pedig nagyon jól ismeri együttesünket, hiszen tizenhárom bajnoki meccsen a kék-fehér sikereket segítette játékával.

Vágó Attila: ‒ A tavaszi szezonban jó formát mutat a csapatunk, szeretnénk ezt megőrizni a Debrecen elleni találkozón is, illetve, ha lehetőség adódik kihasználni azt, hogy a Mosonmagyaróvár elleni meccs sokat kivett lelkileg és testileg is ellenfelünkből.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 20. forduló

2024. április 27. 15:30, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒DVSC SCHAEFFLER

Játékvezetők: Andorka M., Hucker R.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!