Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kajak-kenu

Jelentkezz itt: e-mail: velenszki.tamas@mtk1888.hu, telefon: +36 70 612 3061 

Szakosztályunk 1951-ben alakult, és hamarosan az egyik legeredményesebbé nőtte ki magát. Az alapítók – Nezvál Ede, Kovács László, Nagy László – erőfeszítései már az 1954-es maconi világbajnokságon sikerre vezettek, hiszen két aranyérmet szereztek sportolóink. K4 1000 méter: Kovács László, Nagy László, Szigeti Zoltán, Vagyóczky Imre; K2 500 méter: Bánfalvi Klára, Pintér Hilda. Később a kajakos Kemecsey Imre és Szabó István ért el óriási sikereket, majd a VM Egyetértés és az MTK fúziója után a kenusok – élükön Wichmann Tamással – is szállítottak aranyérmeket a kék-fehér színekért rajongóknak.
Sarusi Kis János és Helyi Tibor világbajnoki címe után Storcz Botond, Bártfai Krisztián, Gyulay Zsolt, Kovács Katalin és Paksy Tímea emelkedett ki a magyar mezőnyből olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címek sorával. 
Utoljára a 2012-es londoni olimpián nyertek aranyérmet korábban az MTK-ban versenyző kajakosok, Fazekas-Zur Krisztina és Kovács Katalin, K4 500 méteres számban. Ugyanitt K4 1000 méteren ezüstérmes lett az MTK színeiben Kulifai Tamás, Paumann Dániel és Tóth Dávid.
A sikerkovács edző, Fábiánné Rozsnyói Katalin és csapata 2012-ben eligazolt.
Napjainkban – Velenszki Tamás vezetésével – utánpótlás-neveléssel foglalkozik a szakosztály, és megteremtette a lehetőséget a mozgássérültek számára, hogy kipróbálják magukat a parakenu szakágban.

Gyere hozzánk sportolni! Jelentkezz itt: velenszki.tamas@mtk1888.hu  

Facebook

<!-- title -->

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!