Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: megérett a munka gyümölcse az U15-ös csapatunknál

Publikálva: 2024.04.23 Frissítve: 2024.04.23 Kézilabda

A bajnokságban először sikerült a Ferencvárosi TC csapatát legyőznünk.

Vasárnap a több fronton is helyt álló Báthori Gábor-csapat az U15-ös bajnokság felsőházának harmadik fordulóján lépett pályára. Két mérkőzés várt a mieinkre Csömörön, melyből az egyik az éllovas, Ferencvárosi TC volt, a másik pedig a sereghajtó Gödöllői SE. A nagyobb falattal indult számunkra a nap, akik már túl voltak egy összecsapáson akkor.

Eddig még a bajnokságban nem tudtuk legyőzni a zöld-fehéreket, így a lányok plusz motivációval léptek pályára ellenük. Hamar a kezünkbe került a mérkőzés irányítása, már néggyel is vezettünk, de a szünet előtt kettőre zárkóztak a ferencvárosiak. A második játékrészt is az FTC alakulata kezdte jobban, kis idő alatt egyenlítettek, de a mieink újabb sebességre kapcsoltak, így a végjátékba már négygólos előnnyel mentünk bele. Szépített ugyan ellenfelünk, de ami a legfontosabb a siker a miénk lett, megtörtük a Fradi sikerszériáját.

Az óriási siker ellenére a második találkozón sem engedtek ki a lányaink, annak tudatában, hogy akár a gólkülönbség is eldöntheti a helyezéseket a bajnokság végén, nagyon hajtott U15-ös gárdánk. Ennek meg is lett az eredménye, 51-19-re nyertünk a Gödöllő ellen. Csak így tovább ezen az úton lányok, még négy fontos meccs vár ráátok a szezon végéig.

Ferencvárosi TC‒MTK Budapest 20-23 (10-12)

Gödöllői SE‒MTK Budapest 19-51 (8-23)

Báthori Gábor: ‒ Az eddigi U15-ös fordulók során egyedül az FTC csapatát nem sikerült legyőznünk, ezért most mindent megtettünk a győzelemért. A néhány apró hibától eltekintve, végig a megbeszéltek szerint játszottak a lányok. Úgy érzem nagyon megérdemelték ezt a sikert, és köszönöm a szülők támogatását is. A második mérkőzésünk könnyűnek ígérkezett előzetesen a Gödöllő ellen, de mivel az eredmények úgy alakultak, hogy minden gólnak jelentősége lehet, így igyekeztünk mindent megtenni a győzelemért. Vár még ránk négy fontos mérkőzés a szezonban, gőzerővel készülünk ezekre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!