Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: nem sikerült meglepetést okozni a negyeddöntő első meccsén az NB I/B-ben (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.04.22 Frissítve: 2024.04.22 Kosárlabda női

Második csapatunk harmincpontos vereséget szenvedett a BKG Szigetszentmiklós II. csapatától a Városmajorban, az NB I/B rájátszásában.

Az MTK-TFSE hétfőn este – hazai pályán – megkezdte a másodosztályú bajnokság negyeddöntős küzdelmeit a BKG Szigetszentmiklós második alakulatával szemben. Bozsó Ádám tanítványai sajnos nem kezdték jól a meccset: bár a negyedik percben 6-5-re még a mieink vezettek, ezután a nyitónegyed hátralévő részében mindössze két pontot dobtak, és a gyengébb periódusunkat kihasználva a BKG tíz perc után 22-8-re ellépett. Az előzetesen eselyésebbnek tartott, NB I/A-csoportos játékosokkal felálló vendégek a második etapban is folytatták remek dobóformájukat, különösen a hárompontosvonal mögül, ezzel pedig együttesünk a nagyszünetre 22 pontos hátrányban találta magát.

A fordulást követően a lányok szebbik már arcukat mutatták, s ennek köszönhetően négy ponttal meg is nyerték a harmadik felvonást (19-15); a zárójátékrész 41-59-es állásról indult. A végjátékot viszont ismét a BKG uralta, az MTK-TFSE a negyedik negyedben mindössze hét pontig jutott, így végül 78-48-as vereséget szenvedett a negyeddöntős párharc első meccsén.

A mieink legeredményesebbjeként Gróf Tímea Anna 15 ponttal zárt.

Folytatás vasárnap 14:00 órától a szigetszentmiklósi visszavágón.

Női Amatőr NB I, rájátszás, negyeddöntő, odavágó
MTK-TFSE–BKG Prima Szigetszentmiklós II. 48-78 (8-22, 14-22, 19-15, 7-19)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!