Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Fucsovics Márton óriásit lépett előre a világranglistán

Publikálva: 2024.04.22 Frissítve: 2024.04.22 Tenisz

Teniszezőnk a bukaresti tornagyőzelemmel huszonkilenc helyet lépett előre a rangsorban, így jelenleg az olimpiai kvótát érő 53. pozícióban van.

Fucsovics Márton a román főváros – 579 ezer euró összedíjazású – viadalán karrierje második ATP-győzelmét aratta, a rangsorban elfoglalt pozíciójával pedig nagyon közel került a párizsi olimpiai részvételhez. A kijutáshoz június 10-én kell – alapesetben – az első 56-ban lenni a világranglistán, ugyanakkor országonként maximum négy játékos szerepelhet egyesben a nyári játékokon, így további pozíciók is kvótát érhetnek majd.  Marozsán Fábián két helyet lépett előre az előző héthez képest, miután a barcelonai tornán a nyolcaddöntőig jutott.    

A nőknél visszakerült a legjobb száz közé Bondár Anna. A jelenlegi első számú magyar női játékos a svájci Chiassóban rendezett, 75 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán döntőt játszott, a ranglistán pedig tizenhárom pozíciót javítva a 95. Gálfi Dalma két helyet rontva a 137., Udvardy Panna egyet visszacsúszva a 151., míg a párosban vasárnap versenyt WTA-tornát nyerő Babos Tímea maradt a 180. A férfiaknál továbbra is a szerb Novak Djokovics, a nőknél pedig a lengyel Iga Swiatek áll az élen.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!