Bridzs

Jelentkezz itt: bridzs@mtk1888.hu, telefon: +36 30 982 0918

Az MTK és a bridzs közös története egészen az 1930-as évek elejéig nyúlik vissza, igaz, eleinte még a teniszszakosztály védnökölt a bridzsezők felett. A korabeli források szerint 1933-ban vált hivatalossá a klub és a sportág frigye, de már ekkor is a bridzs legnagyobbjai versenyeztek kék-fehér színekben: többek közt az Európa-bajnok Keleti Andor és Klór László, illetve a világbajnoki ezüstérmes Berger Aliz és Robitsek Rudolfné.   

Ugyan nem a legsikeresebb, de a szakosztály mindenképpen legismertebb játékosa nem más, mint Brüll Alfréd volt, aki maga is nagy szerelmese volt a bridzsnek. Az MTK legendás elnöke 1941-ben az árvízkárosultak megsegítésére rendezett jótékonysági csapatversenyen az Európa-bajnok Bokor Imrével párban vigaszdíjat nyert.  

A legnagyobb sikerüket 1936-ban érik klubunk bridzsezői, amikor második helyen végeznek az országos bajnokságon: csak az Európa-bajnokok sorát felvonultató Fészek előzi meg őket. A korabeli sajtó így írt a róluk:
„Az MTK fiatal és szorgalmas játékosainak nagyszerű szereplése volt a bajnokság egyik kellemes meglepetése. Az Erdélyi-dr. Perl páros közös teljesítménye elsőrangú volt. Annál jobban megérdemli a dicséretet dr. Perl, mivel éppen a bajnokság ideje alatt tette le az ügyvédi vizsgát, ő most a bridzs Sárosija. Gárdos nemcsak mint kapitány és a csapattréning vezetője tűnt ki, de játéka és elsősorban licitje is komoly érték volt a csapat számára. Dr. Kuhn hallatlanul sokat fejlődött, ma már mesterklasszis. A csapat tartaléka, Politzer komoly, megbízható helyettes volt. A csapat egészen apró változtatásokkal játszotta a „négy ász rendszert”.”

Az MTK Budapest és a bridzs újkori története 2020. február 12-én kezdődött. Szakosztályunk jelenleg 86 taggal működik, de már most olyan tekintélyek versenyeznek kék-fehérben, mint az olimpiai bajnok Bárány György, a világbajnoki 5. helyezett Jalsovszky Janka, a sokszoros női válogatott nagymester, Mezei Katalin, vagy az ugyancsak válogatott kerettag dr. Winkler Gábor.

A szakosztály egyik legfőbb törekvése, hogy minél több fiatallal ismertesse meg a sportágat: a cél, hogy 2021 végére legalább 40 iskolás korú gyermek, illetve fiatal erősítse az MTK Budapestet.

Program:
Minden hétfőn és csütörtökön 18:00-22:00 között játéknap
Pénteken 14:00-22:00 között ifiedzés
Minden hónap első vasárnapján 10:00-18:00 között verseny

Helyszín: Récsei Center I. emelet (1146 Budapest Szabó József utca 6.)

Facebook

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!