Bridzs

Jelentkezz itt: bridzs@mtk1888.hu, telefon: +36 70 366 5747

Az MTK és a bridzs közös története egészen az 1930-as évek elejéig nyúlik vissza, igaz, eleinte még a teniszszakosztály védnökölt a bridzsezők felett. A korabeli források szerint 1933-ban vált hivatalossá a klub és a sportág frigye, de már ekkor is a bridzs legnagyobbjai versenyeztek kék-fehér színekben: többek közt az Európa-bajnok Keleti Andor és Klór László, illetve a világbajnoki ezüstérmes Berger Aliz és Robitsek Rudolfné.   

Ugyan nem a legsikeresebb, de a szakosztály mindenképpen legismertebb játékosa nem más, mint Brüll Alfréd volt, aki maga is nagy szerelmese volt a bridzsnek. Az MTK legendás elnöke 1941-ben az árvízkárosultak megsegítésére rendezett jótékonysági csapatversenyen az Európa-bajnok Bokor Imrével párban vigaszdíjat nyert.  

A legnagyobb sikerüket 1936-ban érik klubunk bridzsezői, amikor második helyen végeznek az országos bajnokságon: csak az Európa-bajnokok sorát felvonultató Fészek előzi meg őket. A korabeli sajtó így írt róluk:
„Az MTK fiatal és szorgalmas játékosainak nagyszerű szereplése volt a bajnokság egyik kellemes meglepetése. Az Erdélyi-dr. Perl páros közös teljesítménye elsőrangú volt. Annál jobban megérdemli a dicséretet dr. Perl, mivel éppen a bajnokság ideje alatt tette le az ügyvédi vizsgát, ő most a bridzs Sárosija. Gárdos nemcsak mint kapitány és a csapattréning vezetője tűnt ki, de játéka és elsősorban licitje is komoly érték volt a csapat számára. Dr. Kuhn hallatlanul sokat fejlődött, ma már mesterklasszis. A csapat tartaléka, Politzer komoly, megbízható helyettes volt. A csapat egészen apró változtatásokkal játszotta a „négy ász rendszert”.”

Az MTK Budapest és a bridzs újkori története 2020. február 12-én kezdődött. Szakosztályunk jelenleg 78 taggal működik, de már most olyan tekintélyek versenyeznek kék-fehérben, mint az olimpiai bajnok Bárány György, a világbajnoki 5. helyezett Jalsovszky Janka, a sokszoros női válogatott nagymester, Mezei Katalin, vagy az ugyancsak válogatott kerettag, dr. Winkler Gábor.

2022 igen sikeres évünk volt, hiszen Fischer Brigitta világbajnoki arany, míg az Argay Zsolt-Kemény Márk párosunk korosztályos világbajnoki ezüstérmet nyert.

A szakosztály egyik legfőbb törekvése, hogy minél több fiatallal ismertesse meg a sportágat: a cél, hogy 2023 májusára legalább 40 iskolás korú gyermek, illetve fiatal erősítse az MTK Budapestet.

De nem csupán az ifjúság számára nyitott az ajtónk; a bridzs szinte minden korosztály számára egy jó lehetőség. Szakosztályunk taglétszáma növekszik, 2023 végére kívánjuk elérni a 100 főt, és nem állunk meg ott sem.


Program:
Minden csütörtökön 18:00-22:00 között játéknap
Pénteken 14:00-22:00 között ifiedzés

Helyszín: Récsei Center I. emelet (1146 Budapest Szabó József utca 6.

Facebook

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!