eSport

Magyarország első esport szakosztályát 2017. szeptember 7-én hozta létre az MTK Budapest. Célunk elsősorban az volt, hogy segítsük azokat a fiatalokat, akik ebben az új sportágban kimagasló tehetségek.

Első lépésként a népszerű FIFA videójáték legjobb hazai versenyzőiből állítottuk össze esport csapatunkat. A Pro Clubs csapat és egyéni versenyzőink azóta is folyamatosan sikerrel szerepelnek a hazai bajnokságban és a fontosabb nemzetközi versenyeken.

Szakosztályunk 2019-ben nyitott az autóversenyzés felé is, amikor a Simulator Racing Team-et létrehozva két új versenysportban, a Forma1-ben illetve a Gran Turismo-ban is csapatot indítottunk, később a Rocket League csapatunk is elindult.

Szintén ebben az esztendőben megépült az MTK Budapest Esport Aréna, a 110 fő néző befogadására alkalmas versenyhelyszín. A hazai és nemzetközi viszonylatban is egyedülálló, a régió egyetlen kimondottan esport tematikus arénája, amely más események megrendezésére is kiváló lehetőséget biztosít topkategóriás eszközparkjával.

Szakosztályunk nyitott az új tehetségek felkarolására.

Kontakt: szego.peter@mtk1888.hu

Jelentkezni Facebook oldalainkon lehet: https://www.facebook.com/mtkfifa/

Autós szimulátorok: https://www.facebook.com/mtksimulator

<!-- title -->

A szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!