Vívás – tőr/párbajtőr

Jelentkezz itt: e-mail: szenyi.peter@mtk1888.hu, telefon: +36 30 306 4482 

Az MTK 1908 októberében alakult, vívószakosztálya egyértelműen az ország egyik legrégebbi, és egyben egyik legeredményesebbje. Olyan versenyzők fémjelzik, mint dr. Fuchs Jenő, Gerevich Aladár, Schmitt Pál, Bárány Árpád, Berczelly Tibor, Tordasi Ildikó, Dömölky Lídia, hogy csak a legnagyobbakat említsük. A „nagy öregek” közül, sokan többszörös olimpiai és világbajnokok, illetve az újabb korok versenyzői, akik szintén az MTK-ban nevelkedtek: Kovács Edit, Szőcs Zsuzsanna, Eőry Diána, Hormay Adrienn, dr. Mincza-Nébald Ildikó, Mohamed Aida, Várkonyi Marina, Kovács Iván és még sorolhatnánk.

Hosszú éveken át Szőcs Bertalan, mesteredző vezetésével a szakosztály edzőgárdája – elismerten – az ország legerősebb csapatát alkotta. Berci bácsi érdeme, hogy hosszú éveken át tömegsportot tudott csinálni a vívásból. Volt olyan időszak, amikor több mint háromszáz tagja volt szakosztályunknak, az óriási, 1100 négyzetméteres vívóterem minden nap megtelt. Minden korosztályban sorra nyertük az országos bajnoki címeket, rengeteg válogatott versenyzőt adtunk Magyarországnak.

1975-től napjainkig 18 világbajnoki és 13 Európa-bajnoki címet szereztek az MTK vívói. A nemzetközi sikerek mellett 71 országos bajnoki cím jelzi, hogy itthon is számolni kell sportolóinkkal.

Jelenleg öt főállású edző dolgozik a Lantos Mihály Sporttelepen, a legendás vívómesterről, Szőcs Bertalanról elnevezett vívóteremben. A terem a nevét, még Berci Bácsi életében kapta, így sokáig az igazi legendát is láthatták dolgozni a szakosztályban vívó gyerekek.

<!-- title -->

Ugyan a hajdani eredményességet nehéz lesz megközelíteni is, de a mai napig is erős bázissal rendelkezik a klub, utánpótlás és felnőtt szinten is. A szakosztály legutóbbi világbajnoka Szényi Péter volt, párbajtőrcsapatban 2013-ban. 

Gyere hozzánk sportolni!
Facebook
 

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!