Röplabda

Jelentkezz itt: timar.edit@mtk1888.hu

 

 

Történet

Az MTK-s múlt

Az MTK Női Röplabda Szakosztályának felnőtt csapata 1947-től 1978-ig szerepelt az első osztályú magyar bajnokságban. Legjobb eredményük 1947-ben az 5., majd 1978-ban a 6. hely.

 

A BSÉ-s múlt

1948-ban alakult meg a BSE női röplabdacsapata.  A válogatott csapatkapitánya, Dr. Prohászka László vezetésével 1950-ben megnyerték a magyar bajnokságot. A bajnokcsapat játékosai: Koska Anna, Kassay Márta, Kovách Mária, Kaszás Borbála, Szalay Margit, valamint Balázs Ágnes, Holik Júlia, Illés Istvánné és Szita Júlia.

Később 1951-ben Bp. Petőfi VTSK néven (csapattagok: Balázs Ágnes, Holik Júlia, Illés Istvánné, Kaszás Borbála, Koska Anna, Kovách Mária, Szita Júlia), 1961-ben Bp. Petőfi néven (csapattagok: Borbély Vera, Káposztás Ilona, Asztalos Etelka, Bajcsi Zsuzsa, Fogarasi Györgyné, Füstös Ildikó, Herner Mihályné, Moss Lászlóné, Róka Gasztonné, Szalay Margit) végeztek a magyar bajnokság élén.

Ebben az időben a szakosztály elnöke dr. Feleki Ferenc volt, a vezetőségi tag Dánóczy Rezső, a technikai vezető Marossy Tivadar, a vezetőedző Róka Gasztonné Márta néni, az edzők pedig Róka Rudolf, Kériné Sípos Katalin, Piukovics Éva és Rajcsányi László voltak.

Később, 43 év után, 2004-ben ismét megszerezte a BSE a bajnoki aranyat (csapattagok: Adrianenko, Czakó Mária, Várhegyi Anikó, Mester Orsolya, Liliom Rita, Danada Eita, Horváth Dóra, Pethő Anita, Mátrai Veronika, Tóth Andrea, Jáka Zsuzsanna, edző: Kasziba István, szakosztályvezető: Nagy Jenő), majd 2006-ban (csapattagok: Tóth Andrea, Danada Elita, Kiss Bettina, Czakó Mária, Natasa Papizsanszkaja, Mátrai Beáta, Lengyel Viktória, Nagyné Mátrai Veronika, Jáka Zsuzsanna, edző: Kasziba István, szakosztályvezető: Nagy Jenő), 2009-ben (csapattagok: Sándor Renáta, Gudmann Csilla, Horváth Alexandra, Tóthné Kiss Bettina, Tóth Andrea, Kovács Tímea, Takács Zsófia, Kötél Zsanett, Szombathelyi Szandra, Lengyel Viktória, Mester Orsolya, Molnár Hajnalka, Tóth Réka, Földesi Nóra, edző: Nyári Sándor, szakosztályvezető: Nagy Jenő), 2010-ben és 2011-ben ismét a csúcsra jutottak a BSE-s lányok.

Összesen 8 bajnoki cím, 9 második hely és 11 bronzérem, valamint 4 MK győzelem (1957, 1958, 2010, 2011) fűződik a nagy múltú női röplabdaszakosztályhoz.

A 2010-es és 2011-es év kiemelkedő volt, mert ekkor duplázott a gárda. A bajnoki cím mellé a Magyar Kupa első helyét is megszerezték.

Az aranycsapat tagjai 2010-ben: Sándor Renáta, Tóthné Kiss Bettina, Kötél Zsanett, Kötél Dóra, Gudmann Csilla, Tormási Orsolya, Gregori Martina, Kovács Tímea, Tóth Andrea, edző: Nyári Sándor.

2011-ben: Sándor Renáta, Gudmann Csilla, Tóthné Kiss Bettina, Gregori Martina, Horváth Alexandra, Hackl Szilvia, Kötél Dóra, Tóth Andrea, Kolada Judit, Szűcs Kinga, Kiss Viktória, edző: Hollósy László.

2012-ben a 3. helyen végzett a csapat, melynek tagjai: Tálas Zsuzsanna, Vacsi Evelin, Antal Anett, Hackl Szilvia, Lakatos Enikő, Tóthné Kiss Bettina, Tóth Andrea, Gregori Martina, Horváth Alexandra, edző: Fésűs Irén és Ratimorszky Károly.

Az utolsó BSE-s évben 2013-ban a nyolcadik helyen zárta a csapat a bajnokságot. Csapattagok: Bleicher Réka, Nyári Virág, Rácz Márta, Tímár Edit, Kiss Viktória, Győri Panna, Mester Orsolya, Nagy Fanni, Nagy Detty, Horuczi Borbála, Szabó Kinga, Türmer Dóra, Tóth Rozita, Földesi Nóra, edző: Ratimorszky Károly.

A jelen MTK Budapest csapata

2013 júliusában Nyári Virág vette át a szakosztály vezetését és a csapat újjászervezését. A 2013-as év végén hivatalosan is fuzionált a BSE női röplabda szakosztálya az MTK-val, és MTK Budapest néven indult a bajnokságban.

A 2013/14-es szezonban az 5. helyet szerezte meg az NB I-es csapat. Tagjai: Rácz Márta, Tímár Edit, Nagy Fanni, Dégi Barbara, Kriegel Éva, Bleicher Nóra, Horváth Vivien, Rédei Liána, Kiss Viktória, Győri Panna, Kolada Judit, Milica Cicic, Édes Anett, Oláh Csilla. Edzők: Szél Márta, Rácz László, masszőr: Barkóczi Barna, orvos: Dr.Szikora Gyula, technikai munkatárs: Nagy Péter. Junior csapatunk ugyanebben az évben a 9. helyen zárta a bajnokságot.

A 2014/15. évi bajnokságban a felnőttek a 9., juniorjaink a 6. helyet szerezték meg.  A felnőtt csapat tagjai: Bleicher Nóra, Bleicher Réka, Dégi Barbara, Benkó Bettina, Hackl Szilvia, Lutter Eszter, Molnár Anna, Nagy Fanni, Tímár Edit, Szalma Alexandra, Szabó Luca, Papp Orsolya, Petőváry Panni. Edzők: Szél Márta, Oláh János, masszőr: Barkóczi Barna, orvos: Dr.Szikora Gyula, technikai munkatárs: Nagy Péter.

2015/16-ban felnőtt csapatunkkal az 5. helyen zártuk az NB I-es szezont. A csapat tagjai: Benkó Betti, Csicsics Marija, Hackl Szilvia, Józsa Zsuzsanna, Kilyénfalvi Zsófi, Ludmán Réka, Lutter Liza, Nagy Fanni, Papp Orsi, Petőváry Panni, Szűcs Kinga, Tamara Kmezics, Tímár Edit, Török Kata. Edzők: Hollósy László, Leiszt Máté, masszőr: Barkóczi Barna, orvos: Dr.Szikora Gyula, technikai munkatárs: Nagy Péter.

A 2015/16.os szezonban az országos juniorbajnokságban a kék-fehérek mindenkit legyőzve, fantasztikus játékkal bajnokok lettek.  A torna MVP-je Török Kata, a legjobb irányító Cicic Marija, a legjobb edző pedig Leiszt Máté lett. A bajnokcsapat tagjai: Annus Fanni, Benkó Betti, Csicsics Marija, Deli Zsófi, Jagrik Eszter, Kilyénfalvi Zsófi, Lesi Olívia, Ludmán Réka, Oláh Dóri, Papp Orsi, Petőváry Panni, Purkarthofer Alma, Török Kata. Edzők: Leiszt Máté, Hollósy László, Nagy Fanni.

Ugyanebben az évben az országos ifjúsági bajnokság döntőjében a bronzérmet szerezte meg ifi csapatunk, melynek tagjai: Cicic Marija, Deli Zsófi, Jagrik Eszter, Kilyénfalvi Zsófi, Lesi Olívia, Ludmán Réka, Oláh Dóri, Papp Orsi, Petőváry Panni, Purkarthofer Alma, Szalai Anna, Török Kata. Edzők: Leiszt Máté, Hollósy László, Rédei Liána.

Mini, kismini, szupermini korosztályokban tovább növeltük az igazolt versenyzőink számát és elértük azt, hogy a manó, szupermini, kismini, mini korosztályban összesen 5, a gyerek és serdülő korosztályokban 2-2 csapatot indítottunk a különböző bajnokságokban. A serdülő és a gyerek csapatok az OSB-n, OGYB-n egyaránt a 7. helyet szerezték meg, az OMK-n a minik a kiemelt csoportban a 11., a sima csoportban a 7.,  a kisminik a 6. és 24., a szuperminik a 12., a manók a 7.  helyen végeztek. Az OMB-n mini csapatunk a 8. helyen zárt. A Budapest-bajnokság első osztályában serdülő és gyerek „A” csapataink bajnokok lettek, a másodosztályban „B” csapataink az ezüstérmet szerezték meg. A KMO bajnokságban gyerek csapatunk a dobogó második fokára állhatott fel. Edzők: Benkóné Kőrös Mária, Tímár Edit, Rédei Liána, Nagy Fanni, Lutter Liza.

Célunk, hogy a felnőtt csapat magját a saját nevelésű játékosaink adják, rájuk szeretnénk építeni a jövőt.

Edzések, mérkőzések helye:

XII. Budapest, Városmajor, Szamos u. 2/C

A 2017/18-os bajnokság:

A felnőtt együttes vezetőedzője Tóth Gábor, másodedzője Tüske Bence. Tímár Edit a junior és ifjúsági csapatunk vezetőedzője. A serdülőket és a gyermekeket Benkóné Kőrös Mária, a miniket, kisminiket, illetve szuperminiket pedig Rédei Liána és Páling Anett irányítja.

A 2019/20-as bajnokság:

A 2019/20-as szezonban az alig 22 éves átlagéletkorú kerettel olyan eredményeket értünk el a több, mint 30 légióst felvonultató Extraliga mezőnyében, amelyre a közvélemény és a szakma is felkapta a fejét. Tisztes helytállásunknak köszönhetően a bajnokság lefújásának pillanatában a nemzetközi kupaindulást érő ötödik hely megszerzése sem tűnt lehetetlennek. A koronavírus-járvány azonban közbeszólt, így végül a hatodik helyen végeztünk. Tóth Gábor és Schildkraut Krisztián vezetésével remek eredményeket értünk el. A csapat tagjai: Katie Devaney, Durst Anna, Godó Panni, Király Anna Mária, Kiss Gréta, Kökény Nóra, Lesi Olívia, Nagy Fanni, Petőváry Panni, Szalai Anna, Szatmári Lilla, Takács Doroti, Vezsenyi Adrienn, Zólyomi Rebeka.

U19-es csapatunk veretlenül játszotta végig az alapszakaszt, a legjobb hat közé jutást tűzte ki célul, azonban a járvány véget vetett nagyszabású terveinknek.

A 2020/21-es bajnokság:

A 2020/21-es szezonban a korábban már Hollósy László és Alberto Salomoni mellett is dolgozó Leiszt Máté vette át a csapat irányítását. Klubunk továbbra is a fiatal, magyar játékosoknak szavazott bizalmat. Az Extraliga alapszakaszát a hatodik helyen zártuk, majd a rájátszásban – hatalmas küzdelemben – kivívtuk a bennmaradást. A Magyar Kupában az UTE elleni negyeddöntő jelentette a végállomást. A csapat tagjai: Berkó Lili, Borsos Lili, Dani Laura, Durst Anna, Császár Norina, Godó Panni, Hajós Aliz, Kilyénfalvi Zsófia, Lesi Olívia, Papp Orsi, Petri Izabella, Sátorhelyi Lilla, Szalai Anna, Vezsenyi Adrienn.

A 2021/22-es bajnokság:

A 2021/22-es szezont eredményességi szempontból sikeresen zártuk. Az Extraligában hetedik helyen végzett a felnőtt csapat, ami a lehetőségeinkhez képest nagyszerű eredmény, a minőségi légiósokkal és válogatott játékosokkal teli mezőnyben.  Az Extraligás bentmaradás így egyértelműen sikernek könyvelhető el.
Az U19-es és U21-es csapataink bajnoki címe óriási, egyedülálló eredmény volt a szakosztály történetében. A felnőtt keretben is meghatározó szerepet kapott utánpótláskorú játékosok tapasztalata kiemelte a többi csapat közül az MTK-t. A két bajnoki cím egyértelműen annak az erőnléti, technikai, taktikai és mentális munkának és mérkőzés tapasztalatnak az eredménye, amit év közben szereztek a fiatal játékosok.

Eredményeink a további UP korosztályokban:

U11-es csapatunkkal részt vettünk az OMK-n és egyéb felkészülési tornákon (itt eredményt nem számolnak). Nagyon sok kislány tavaly szeptemberben kezdte el a röplabdázást, és rengeteget fejlődtek leginkább technikailag.

U12-es „A” és „B” csapatunkkal részt vettünk az OMK-n és egyéb felkészülési tornákon (itt sem számolnak eredményt), valamint az OSZB-n.

U13 „B” csapatunk az OMB II. osztályában az országos 12-es döntőbe jutott és az előkelő 2. helyen végzett.

U13 „A” csapatunk az OMB I. osztályában az országos 6-os döntőbe jutott, ahol a 6. helyen végzett.

U15 „A” csapatunk az OGYB I. osztályában az országos 6-os döntőbe jutott, ahol az 5. helyen végzett. Ugyanez a csapatunk az OSB II.

osztályában az 5-8. helyért játszott és végül a 7. helyen végzett.

U15 „B” csapatunk az OGYB II. osztályában a 7. helyen végzett.

U17 „A” csapatunk az OSB-n a 7. helyen zárt. A csapatból 5 fő tagja volt az U19-es bajnok csapatnak. Április közepén nemzetközi tornán vettünk részt Olaszországban, ami segítette a csapategység fejlődését, a játékosok játékrutinjának megszerzését.

U17 „B” csapatunk a Budapest Bajnokság ifjúsági korosztályában a 8. helyen végzett.

A 2023/24-es szezont felnőtt együttesünk az NBI ligában kezdi meg. A bajnoki szezonban a „hazai” mérkőzéseinket a Szent  Gellért Sportcsarnokban játsszuk Budapesten (1114 Villányi út 5-7.)

PÁLYARENDSZABÁLYOK / GROUND RULES AND REGULATIONS / SPIELSTÄTTE-REGELN UND VORSCHRIFTEN (HUN/ENG/GER)

Instagram
Facebook
TikTok

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!