Atlétika
Szabó Beatrix

Esport: 2021-ben mindent megnyertünk belföldön

Publikálva: 2022.01.01 Frissítve: 2021.12.31 eSport

A bajnokság mellett a Szuperkupát és a Magyar Kupát is sikerült megnyernünk. Utóbbit ráadásul mindkét alkalommal csapatunk emelhette a magasba.

A HPCL 9. szezonjával sikerült az összes trófeát begyűjtenünk, a következő kiírásban pedig megvédtük címünket a HPCL Magyar Kupában.  

HPCL

A csalódást keltő 2020-as tavaszi szezont követően jelentős átalakuláson, javuláson ment keresztül keretünk, így a 2021-es évet a tabella éléről kezdhettük, miután az őszi szezonban egy találkozó kivételével nem találtunk legyőzőre a pontvadászatban.

A négypontos előnnyel záruló őszi szezonban mutatott játékot sikerült átvinniük játékosainknak a végjátékra, így első helyen végeztek a bajnokságban. Az aranyérmet a Puskás Akadémia Esport elleni összecsapáson sikerült bebiztosítani, amikor Fehér talált a kapuba.

A tavaszi szezonban a negyedik helyet sikerült megszereznünk, miután az utolsó játéknapokon súlyos pontokat vesztettünk.

HPCL Magyar Kupa

A 2021-es esztendő mindkét döntőjét sikerrel vettük, így az aktuális szezon kivételével az összes találkozón nyertünk a sorozatban.

Február 7-én, a harmadosztályúként a DVSC Esport és a Puskás Akadémia Esport gárdáját legyőző Hajdúnánás várt együttesünkre, fegyelmezett védelmüket két belső védőnknek sikerült feltörnie, pontrúgást követően, amikor Fehér továbbított a tétmérkőzésen első gólját megszerző Kovácsnak Dánielnek.

Június 20-án, a hiányzók miatt akadémistáinkkal kiegészülve álltunk ki a találkozón, a sportszerűen fellépő DVSC Esport ellen, akik a szabályok ismeretében minden joggal rendelkeztek, hogy a találkozó lejátszása nélkül megnyerjék a kupát. Kapitányuk mégis az összecsapás mellett döntött, amit egykori középpályásunk, Kiss Ákos döntött el.

HPCL Szuperkupa:

Március 15-én ismételten a Hajdúnánás csapatával mérkőztünk meg, miután mindkét sorozatban mi szereztük meg az első helyet. A liga vezetése pedig a bajnokságban elért második helyezett helyett a kupa döntőjében szereplő gárdát részesítette előnyben. A trófea sorsát ismételten egy gól döntötte el, amely a 9. játékpercben született.,

November 7-én első vereségünket szenvedtük el a döntőben, amikor az előző bajnokságot megnyerő Puskás Akadémia Esport bizonyult jobbnak együttesünknél. A találkozó sorsa a 116. percben dőlt el.

Csapatkapitányunk, Rácz András értékelte a kiválóan sikerült esztendőt:

– Mit tartasz az év legnagyobb eredményének?

– Mindenképp a legnagyobb sikerünk a 2021-es évben a 9. HPCL szezonban elért triplázás. Ez magában foglalja az első bajnoki címünket, kupában elért sikerünket, illetve a végén a Szuperkupa-győzelmünket, ami így együtt egyedülálló a ligában. Azóta a tizedik szezonban sikerült a második kupaaranyat is elhoznunk.

– Milyen döntések vezették el a csapatot a sikerhez?

– Voltak manageri váltások, és sikerült egyéni játékos kvalitásokban is előre lepnünk, emellett meg tudtuk tartani azt a csapategységet, ami mindig is jellemző volt klubunkra.

– Elégedett vagy az idei évvel?

– Hihetetlenül elégedett és nagyon büszke vagyok minden játekosra, aki kicsit is hozzájárult ahhoz a sok eredményhez, amit elértünk. Ami talán csalódásra ad okot, hogy a járványhelyzet miatt nem sikerült kellőképpen megünnepelni személyesen a sikereket. Talán majd egyszer ezt is pótoljuk.

– Mik a célok a következő naptári évre?

– Szeretném, ha minél tovább tudnánk menetelni a Bajnokok Ligájában, hiszen sikerült továbbjutnunk a legjobb 32 közé. A bajnokságban mindenképp dobogón szeretném látni a csapatot a tizenegyedik szezon végen, ahonnan aztán egyenesen az első hely lenne a cél. 

– Megismételhetőnek tartod a 2021-ben elért eredményeket?

– Talán kijelenthetem, hogy ezeket az eredményeket nem csak nekünk, hanem másnak is nehéz lesz megismételni, de mindenképp azon leszünk, hogy ez egyszer sikerüljön! Illetve, hogy ezt a dicsőséget más ne vegye el tőlünk.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!