Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Nagyszerű félév

Publikálva: 2020.12.24 Frissítve: 2020.12.24 eSport

Esportolóink az élen telelnek az őszi szezont követően.

K&H MNEB HPCL I. osztály:

A K&H MNEB HPCL kilencedik szezonja november 8-án kezdődött, és a december 20-án zárt. Hat játéknapon mérkőztek meg egymással a felek, összesen tizenkét találkozón.

ZTE FC esport:

  • 0–0
  • 1–0

Együttesünk november 8-án az új idényt négy ponttal kezdte a ZTE FC esport ellen, játékosaink egyik találkozón sem kaptak gólt. Vetélytársunk kiválóan védekezett, azonban a visszavágó hajrájában Majorosi gólja három pontot ért.

HELL Honvéd:

  • 2–1
  • 2–0

Az első fordulót követően egy hétig szünetelt az első két osztály küzdelme, miután a harmadik vonalban több az induló csapatok száma, és ügyeltek a rendezők arra, hogy a pontvadászatok ugyanakkor fejeződjenek be. Ennek következtében a második játéknap november 22-én volt.

Csapatunk vetélytársa a HELL Honvéd volt, akik két győzelemmel kezdték a szezont. Esportolóink azonban a párharc mindkét mérkőzését meg tudták nyerni, és bezsebelték a maximálisan megszerezhető hat pontot.

A kispesti együttes a második fordulót követő mérkőzéseken veretlen. Legutóbbi nyolc találkozójukból hatot megnyertek, kettőn pedig döntetlent értek el.

Vasas SC Sportbusz:

  • 1–0
  • 5–1

Az angyalföldiek sereghajtóként várták a mérkőzést, azonban nem tudtak esportolóink ellen pontot szerezni. Horváth mindkét találkozón betalált, Hajdú a visszavágón három gólpasszal szolgálta ki társait.

Nutri8 esport:

  • 1–0
  • 2–0

December 6-án, a negyedik játéknapon védelmünk és hálóőrünk remek teljesítményének köszönhetően egyik találkozón sem tudott ellenfelünk betalálni. A három gólból kettőt hátvédünk, Fehér szerzett. Rajta kívül Balogh volt eredményes a párharc visszavágóján.

DVSC esport:

  • 1–0
  • 2–1

December 13-án már az első helyek sorsáról döntött a DVSC esport elleni párharc, és együttesünk a félév legjobb teljesítményét nyújtotta.

Az első mérkőzésen Hajdú csapott le hátvédje hibájára, majd a hálóba lőtt. Szemfüles találata három pontot ért csapatunknak.

A visszavágón riválisunk hamar megszerezte a vezetést, azonban Majorosi és Kiss révén sikerült megfordítani az állást.

A fordulót követően esportolóink átvették a vezetést a tabellán, miután a Puskás Akadémia esport mindössze egy pontot szerzett a ZTE FC esporttal ellen.

PME PEAC:

  • 0–1
  • 1–1

A félévben négy alkalommal sikerült 1–0-ra legyőznie játéksainknak aktuális vetélytársát, ezúttal azonban esportolóink szenvedtek ilyen különbségű vereséget. A visszavágón második alkalommal volt kénytelen csapatunk osztozkodni a pontokon.

A tizenkét lejátszott találkozóból kilenc alkalommal jobbnak bizonyultunk ellenfelüknél. Két alkalommal játszottunk döntetlent, illetve egyszer nem tudtunk pontot szerezni. Tizennyolc alkalommal lőttünk gólt, és mindössze ötször találtak be az ellenfelek Bíró hálójába. Az utóbbi mutató a legjobb a ligában.

A szerzett huszonkilenc ponttal jelenleg vezeti a bajnokságot nagycsapatunk. A második helyezett Puskás Akadémia esport négy egységgel lemaradva követi együttesünket.

HPCL Magyar Kupa:

ZTE FC esport:

  • 2–2 (4–3 büntetőket követően)

A bajnokság mellett a kupa küzdelmeit is a ZTE FC esport gárdájával kezdték esportolóink. Az eseménydús mérkőzésen Hajdú kétszer talált be.

A rendes játékidőt követően döntetlen állt az eredményjelzőn, és a hosszabbításban sem jutottak döntésre a felek, így szétlövés döntötte el a találkozó sorsán. Az idegek csatájában csapatunk jobbnak bizonyult. Kiss értékesítette a végső büntetőt.

F1HL FC:

  • 4–0

A rotálást követően Majorosi és Fehér is pihenőt kapott, és bizonyíthattak azok a játékosok, akik a többi találkozón kevesebbet szerepelhettek. Együttesünk négy találatot szerezve nyerte meg a találkozót, és jutott tovább a negyeddöntőbe   

A házi góllövőlistát a korábban említett Majorosi és Fehér vezeti négy-négy találattal. Szélsőnk remek formában van, hiszen hat fprduló alatt három alkalommal bekerült a hét csapatába. Fehér neve idegen lehet a góllövők között, azonban idén hátvédünk gyakran tartózkodott a kapu közelében, és rendszerint magasabbra emelkedett védőinél. Őket Horváth és Kiss követi három szerzett góllal.

A társak kiszolgálásában Hajdú és Rácz jeleskedik. Fiatal támadónk, Hajdú Viktor átadásait négy alkalommal váltották gólra társai, míg Rácz három gólpasszt adott.

Január 3-án folytatódik a HPCL tavaszi szezonja.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!