Atlétika
Nemes Rita

Esport: A szuperkupa is bekerült virtuális vitrinünkbe, ezzel tripláztunk

Publikálva: 2021.03.16 Frissítve: 2021.03.16 eSport

A bajnokság és a kupa küzdelmei mellett a szuperkupát is együttesünk nyerte.

HPCL Szuperkupa

MTK Budapest esport–Hajdúnánás Fk-Goolasso 1-0

Március 15-én, 21 órakor kezdődött a találkozó, melyen vetélytársunk védekező felfogásban lépett pályára, és ez már a kezdőrúgást követően kirajzolódott. Támadóinknak nehéz dolga volt, hiszen a tömörülő hátvédsor egyik tagja mindig meglehetősen közel helyezkedett hozzájuk ahhoz, hogy közbe tudjon avatkozni.

A segítség ismét az egyik hátvédtől érkezett, hiszen Kiss sarokrúgását követően az őrzőinél jóval magasabb Fehér tudta fejjel továbbítani a játékszert az érkező Hajdúnak, aki öt méterről lőhetett, ráadásul a vendégek hálóőre helyett egyik hátvédjük igyekezett útját állni csatárunk lövésének, mindhiába, mert Hajdú Viktor a kapuba talált a 9. percben.

Nagyszerű egységben játszottunk, a társak rendszerint segítettek egymásnak, és sokszor mezőnyfölényt tudtunk kialakítani. Az első játékrész utolsó harmadában komoly százalékban birtokoltuk a labdát, és az elvesztett párharcokat követően azonnal visszaszereztük azt.

A második félidőben ellenfelünk kezdett jobban, azonban Kovács vezetésével hátvédeink vissza tudták verni a Hajdúnánás támadásait. A kupadöntőhöz hasonlóan ezúttal sem tudták bevenni hálónkat, amelyben Bíró kapusunknak is komoly szerepe volt. A 65. percben Burai lövése kanyarodott veszélyesen, hálóőrünk viszont könnyedén húzta le kísérletét.

A 72. játékpercben Majorosi észrevette a védők közül kibújó Hajdút, és hosszú indítással próbálta kiugratni. Labdája centikkel ment el a támadó mellett, amely túl erősnek bizonyult, így nem volt lehetősége Hajdúnak kezelnie a virtuális bőrt.

A vendégoldalon a második, és egyben utolsó próbálkozást a 82. percben jegyezhettük fel, amikor Herczeg fordulásból a kapu fölé lőtt. Bíró figyelemmel követte az érkező labdát, azonban érezte, hogy nem jelent veszélyt.

Megnyertük a szuperkupát, és sikerült a triplázás.

Március 21-én kezdődik a HPCL új szezonja, melyben játékosaink további trófeákat szereznének.    

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!