Kézilabda
Farkas Johanna

Esport: Vereség a szuperkupadöntőn a Puskás Akadémia ellen

Publikálva: 2021.11.09 Frissítve: 2021.11.09 eSport

A 116. percben dőlt el a szezon első trófeájának sorsa.

November 7-én, vasárnap rajtolt el a Magyar Pro Clubs Bajnokság (HPCL), amelyet ismét a szuperkupadöntő nyitott. Ellenfelünk a tavalyi kiírás bajnokságát megnyerő, és komoly változásokon átesett Puskás Akadémia Esport volt.

Puskás Akadémia Esport–MTK Budapest Esport 2-1

A találkozó első játékrészében mindkét fél elsősorban a kapott gól elkerülésére helyezte a hangsúlyt, mindezt úgy, hogy a legkisebb kockázatot is kerülte. Ennek következtében mindössze egy lövést lehetett feljegyezni a félidőben.

A térfélcserét követően a hazaiak rögtön az első lehetőségükből megszerezték a vezetést, miután szögletüket követően Papp csúsztatására Nagy érkezett. A védekezésre berendezkedő együttes egészen a 88. percig tartotta előnyét, ám ekkor Horváth Dárius passzát az akadémiánkból a nagycsapatba felkerülő újonc, Orkhan Aliyev értékesítette.

Vetélytársunk előtt a kétszer tizenöt perces hosszabbításban is egy lehetőség adódott, amit Stelcz a 116. percben gólra is váltott. Kirúgásunkat követően a megüresedett területbe mozgott be a támadó, aki aztán hátvédjeinket megelőzve indult meg, majd lőtt közelről Bíró kapujába.

A késői találatra nem tudtunk reagálni, így a Puskás Akadémia Esport együttese nyerte a szuperkupát.  

 Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!