Atlétika
Szabó Beatrix

Esportolóink nyerték a K&H MNEB HPCL kilencedik szezonját

Publikálva: 2021.02.04 Frissítve: 2021.02.04 eSport

A Puskás Akadémia esport együttese ellen biztosítottuk a bajnoki címet, akadémiánk egy pontot szerzett.

HPCL I. osztály:

21-22. forduló

MTK Budapest esport–Puskás Akadémia esport 1-0

Játékosaink remek teljesítményel nyerték meg a párharc odavágóját, ami bajnoki címet ért, miután ötpontos előnnyel kezdték a játéknapot. A győztes gólt hátvédünk, Fehér szerezte, aki pontrúgást követően maradt elől. Védőnket Kiss szolgálta ki, aki ezúttal szélsőként játszott.

Nagyszerűen állította meg hátvédsorunk az ellenfél támadásait, ennek köszönhetően a tizenharmadik alkalommal nem kaptunk gólt. Ez a második legjobb mutató a bajnokságban.

A lefújást követően önfeledt ünneplés kezdődött a virtuális stadionban. Teljesen megérdemelten lettek bajnokok esportolóink, így joggal örülhettek sikerüknek. Kiegyensúlyozottan szerepeltek, és a kulcsfontosságú mérkőzéseken rendszerint több pontot szereztek riválisaiknál.

Puskás Akadémia esport–MTK Budapest esport 2-1

A visszavágón Temesvári és Okolicsányi révén már két góllal vezetett a felcsúti együttes, amikor Hajdú szépített. Kiss és csapatkapitányunk, Rácz is közel állt az egyenlítéshez, azonban mindketten elvétették a kaput. Már biztos bajnokként szenvedtük el a negyedik vereségünket a szezonban.

A találkozókat ITT , a befejezett pontvadászatot pedig ITT tekinthetik meg. 

A párharcot követően az első összecsapáson győztes gólt szerző Fehért kérdeztük:

– Védőként szerepelsz a csapatban, azonban a bajnoki címet eldöntő gólt te szerezted. Előre meghatározott taktika volt, hogy a hosszún várod a szögleteket, vagy az adott szituációban döntöttél úgy, hogy Neked most ott lesz a helyed?

– A szögletrúgást követően az ötös hosszú sarkán találtam magam. Kiss Ákos végezte el a pontrúgást, és látta, hogy remek helyzetben vagyok. A pályán én játszottam a legmagasabb karakterrel, és szerencsénkre az ellenfél szélsője őrzött engem, így könnyebben sikerült megnyernem fejpárbajt. Kiszorított helyzetből vettem célba a kaput, azonban a fejesem valahogyan utat talált a hálóba. Természetesen nem bántam.

– Milyen érzések szabadultak fel belőled, amikor ilyen fontos pillanatban sikerült betalálnod? És hogy érezted magad, amikor a lefújás után realizáltad, hogy ez a találat jelentette a bajnoki címet?

– Minden feszültség kitört a gólt követően, harsogott a felület, ahol beszéltünk a mérkőzés alatt. A gól mellett nagyon örültem annak, hogy saját kapunk előtt is remekül tevékenykedtem, és a bajnoki címet eldöntő találkozón nyújtottam a legjobb produkciómat a szezon folyamán. 

– A csapattársaktól, barátoktól, ismerősöktől, esetleg az ellenfelektől kaptál visszajelzéseket a góllal kapcsolatban?

– Hozzátartozóim, barátaim és volt csapattársaim is gratuláltak a találathoz és a bajnoki címhez.

– A szakosztály munkájában Te is jelentősen részt veszel. Mi lesz a következő cél a Pro Clubs csapat életében? Mit vársz az elkövetkező pár hónapban?

– Idén remek mentalitásról tettünk tanúbizonyságot. A DVSC esport ellen például percek alatt sikerült fordítanunk, balszerencsés gólt követően. Amikor a vezetést megszereztük, akkor pedig előnyünket legtöbbször sikerült megtartanunk. Fegyelmezetten és intelligensen játszottunk, nem kapkodtunk, és soha sem siettünk feleslegesen. Célunk, hogy ugyanezzel a mentalitással folytassuk szereplésünket, és a közvetlen élmezőny tagjai maradjunk. A küzdelem nagyon kiélezett, így biztos vagyok benne, hogy a következő idény is hasonló izgalmakat tartogat.

HPCL III. osztály:

29-30. forduló

Akadémiánk elszalasztotta a feljutás lehetőségét, így az MLE esporttal ezúttal a negyedik hely megszerzéséért léptek pályára.  

MLE esport–MTK Budapest FIFA Akadémia 2-0

MTK Budapest FIFA Akadémia–MLE esport 0-0

Ifistáink rúgott gól nélküli meccsekkel búcsúztak a HPCL kilencedik idényétől. Szégyenkezni azonban nincs okuk, miután az előkelő negyedik helyen zártak a pontvadászatban.

Az összecsapásokat ITT nézhetik vissza, a tabella ITT tekinthető meg. 

HPCL Magyar Kupa döntő:

MTK Budapest esport–Hajdúnánás Fk – Goolasso (február 7. 21:00)

Nagycsapatunk a Magyar Kupában egészen a döntőig menetelt, ahol kisebb meglepetésre a harmadik divízióból feljutó Hajdúnánás FK – Goolasso lesz ellenfelük február 7-én. Adott a lehetőség, hogy mindkét sorozat megnyerésével zárjuk a szezont.  

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!