Keresés

eSport

Magyarország első eSport szakosztályát 2017. szeptember 7-én hozta létre az MTK Budapest. Nem véletlen, hogy mi voltunk az elsők ebben is: egyesületünk közel 130 éves története tele van újító kezdeményezésekkel.

De mi is az az eSport, és miért pont most kaphat ilyen kiemelt figyelmet? A versenyszerű videójáték nem újkeletű dolog, de az Internet, a közösségi média és a streaming platformok a multi cégekkel és a videojáték-kiadókkal karöltve világméretű robbanással növesztettek belőle egy új szórakoztatási ágat.

Ennek egyik meghatározó szegmense az eSport, ahol is legjobb videójátékosok mérik össze tudásukat világversenyeken. Az eSport a klasszikus sportrendezvényektől, a showműsoroktól, az online marketing szakmától és a közösségi média platformoktól tanul legtöbbet. Dél-Koreától és Kínától kezdve, az Egyesült Államokon és Európán át egyre több helyen komoly piaci tényezőként és sok országban már igazi sportként kezelik az eSportot.

Bár itt nincs kemény fizikai aktivitás, testi kontaktus, van helyette csapatjáték, melyben a sikerhez az ügyességen és a technikai felkészültségen túl tökéletesen kidolgozott összjátékra, taktikára és jól átgondolt stratégiára van szükség.   

Az MTK Budapest célja az új szakosztály megalapításával elsősorban az volt, hogy helyet, teret, megfelelő körülményeket biztosítsunk azoknak a fiataloknak, akik ebben az új sportágban kimagasló tehetségek.

Első lépésként a sokak által ismert FIFA videójáték legjobb hazai versenyzőiből állítottuk össze első eSport csapatunkat. A későbbiekben két másik nagyon népszerű eSport játékban tervezünk csapatot állítani. Cél, hogy a hazai és a nagyobb nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepeljenek az MTK Budapest eSport versenyzői.

Terveink szerint a jövőben az Új Hidegkuti Nándor Stadion rendszeresen ad helyet nagyobb hazai eSport versenyeknek.Ezekre és az online zajló versenyeinkre szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Gyere hozzánk sportolni!
Jelentkezz csapatunk Facebook oldalán: https://www.facebook.com/mtkfifa/

<!-- title -->

A szakosztály támogatója:

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!