Röplabda
Berkó Lili

Röplabda

Klug Lajos

Klug Lajos - Tiszteletbeli szakosztályelnök

Nyári Virág

Nyári Virág - szakosztályvezető, utánpótlásedző

nyari.virag@mtk1888.hu

A NIM SE-ben kezdett el röplabdázni, később a Vasas színeiben játszott 20 évet. 145 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, 1987-ben a nemzeti csapattal bejutott a belgiumi Eb döntőre, ahol a 9. helyet sikerült megszereznie. Hatszor nyert Magyar Kupát, kétszer volt Magyar Bajnok, és 1996-ban a CEV Kupa 4-es döntőjébe jutott a Vasas SC-vel. 4 évig idegenlégióskodott Franciaországban. Egyszeres francia bajnok és kupagyőztes volt az RC Cannes csapatával, akikkel a Bajnokcsapatok Európa Kupája 4-es döntőjébe került. Ötszörös magyar strandröplabdabajnok és kétszeres egyéni győztes (Queen of the beach). Csapatkapitánya volt a BSE 2013-ban 8. helyen végzett csapatának. Lánya, Porubek Lilla a magyar junior válogatottal a Rotterdami Eb-n a 8. helyen végzett, jelenleg ösztöndíjasként tanul és játszik a Kansas State University-n.

Leiszt Máté

Leiszt Máté - vezetőedző

Bene Róbert

Bene Róbert - másodedző

Nyitrai Balázs

Nyitrai Balázs - masszőr

Früchlich Zsolt

Früchlich Zsolt - erőnléti edző

Tímár Edit

Tímár Edit - technikai vezető, utánpótlásedző

timar.edit@mtk1888.hu

Egerben született 1973.10. 23-án. Magassága 174 cm, posztja univerzális.

13 évesen Egerben kezdett el röplabdázni, ahol 1990 és 2000 között hatszor volt Magyar Bajnok, ötször Magyar Kupa és háromszor Interliga győztes Eger csapatával. Szintén az Eger SC színeiben 1995-ben sikerült a Bajnokok Ligájában az előkelő 5. helyen végeznie. 1997-ben megkapta az Év röplabdázója címet. Szerepelt a junior és a felnőtt válogatottban is. 

Benkóné Kőrös Mária

Benkóné Kőrös Mária - utánpótlásedző

A röplabdával a BSE szakosztályában ismerkedett meg, ahol Róka Gasztonné, Márta néni volt az első edzője. Sikerült az ifjúsági válogatottból a felnőtt keretbe jutnia, és 1980–1987 között 184-szer vehette fel a címeres mezt. Világ- és Európa-bajnokságokon vett részt dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni vezetésével.
1991 óta foglalkozik fiatalokkal, az utánpótlás képzésével. A Vasas SC-ben edzette a röplabdásokat a kezdőktől a felnőttekig bezárólag. Tanítványaival megszámlálhatatlan alkalommal szereztek győzelmeket országos versenyeken és Budapest Bajnokságokon. A korosztályos Héraklész válogatott vezető edzője lett, a csapattal megszerezték az ifi EB 7. helyét. Sok korosztályos válogatott lett azokból a lányokból, akikkel foglalkozott. A leány Budapest Válogatottal 2005 óta, a Serdülő Válogatottal 2007 óta dolgozik. Ez idő alatt a dr. Abád József emlékversenyt négy alkalommal nyerte meg csapataival.
2013 augusztusától az MTK-Budapest szakosztályában dolgozik a kezdő, mini, gyerekkorú lányokkal. Férjezett, két gyermek édesanyja. Lánya, Bettina a Vasas SC felnőtt csapatának és a junior válogatottnak is tagja.

 

Ko Henriette

Ko Henriette - up-koordinátor, utánpótlásedző

Kisiskolás korában kezdett el röplabdázni szülővárosában Ajkán. Itt 14 évesen bekerült a felnőtt csapatba, amely akkoriban az NB1-es bajnokság meghatározó szereplője volt. Középiskolai tanulmányait befejezve Ausztráliába költözött, ahol először strandröplabdázott, majd ezzel párhuzamosan a QUT csapatában játszott és edzősködött. 4 éven keresztül Queensland Állam válogatottjaként szerepelt a nemzeti bajnokságokon. Hazatérése után a Vasasban folytatta a röplabdázást, de egy visszatérő sérülés miatt kénytelen volt feladni sportolói pályafutását.

2017-ben csatlakozott az MTK röplabda szakosztályhoz, mint utánpótlásedző és egyben, mint szülő, hiszen két gyermeke Gréta (14) és Hanna (11) is szakosztályunk sportolói. Férje szintén a röplabdatársadalom tagja, aki a vezetőedzőként dolgozik az Egyesült Államokban, New Yorkban.

Munka mellett a Testnevelési Egyetem másodéves hallgatója, röplabda edzői szakon.

Páling Anett

Páling Anett - utánpótlásedző

Pavetits Bálint

Pavetits Bálint - statisztikus

Dr. Szikora Gyula

Dr. Szikora Gyula - csapatorvos

Végzettsége ortopéd-traumatológia szakorvos.

Sportorvosi tevékenysége: 2000–2002-ig a Csepel Sport Club Birkózó Szakosztályának volt csapatorvosa. 2010-től a Női Kézilabda Válogatott csapatorvosa lett, 2012-től pedig a BSE Női Kézilabda Szakosztály konzulens csapatorvosa. 2010–2013-ig az FTC Férfi Kézilabda Szakosztály csapatorvosa volt. 2013-tól a PLER Férfi Kézilabda Szakosztály csapatorvosaként dolgozott. 2011-től (jelenleg is) a BSE, majd az MTK Budapest Női Röplabda Szakosztály csapatorvosa.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!