Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Kézilabda

Jegyárak

Pályarendszabályok

Térkép

Sajtóakkreditáció

Bemutatkozás

 

Jegyárak

Jegyinformáció a 2023/24-es szezonra

 

NORMÁL MÉRKŐZÉS JEGYÁR
Teljes árú 1.500.- Ft
XVII. kerületi lakosok, nyugdíjasok és diákok (csak a hazai szektorban) 1.000.- Ft
6 év alatt ingyenes
A vendégszurkolók egységesen (függetlenül lakhelytől, kortól) 1.500.- Ft

MTK Budapest labdarúgó-mérkőzésekre érvényes bérlettel INGYENES

Az MTK Kézilabda KFT. utánpótlás mérkőzéseinek látogatása INGYENES!!

ÁLTALÁNOS JEGYVÁSÁRLÁSI INFORMÁCIÓK

Az MTK Kézilabda KFT. hazai mérkőzéseire jegyeket a mérkőzés napján lehet vásárolni (csak készpénzes fizetés lehetséges);

Pénztárnyitás, a mérkőzés kezdete előtt 1,5 órával;

Elővételben jegyvásárlásra nincsen lehetőség!

A jegyekkel kapcsolatos információk kapcsán érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet: rutka.peter@mtk1888.hu

Vendég szurkolókat maximum 100 főig tudunk fogadni, szervezett formában!

SZERVEZÉSI INFORMÁCIÓK

Az MTK Kézilabda KFT. hazai mérkőzéseire a hazai nézők a főbejáraton keresztül, csak érvényes jeggyel léphetnek be.

Az MTK Kézilabda KFT. hazai mérkőzéseire a vendég nézők a főbejáratnál tudnak jegyet venni, majd a sportcsarnok oldalsó bejáratánál léphetnek be a sportcsarnokba.

A belépőjeggyel érkezők az üres székek közül érkezési sorrendben választhatnak helyet.

A csarnok hátsó bejáratát (játékos bejáró) csak a játékosok, hivatalos személyek, közreműködők, VIP vendégek, és külön engedéllyel rendelkező személyek használhatják.

A Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont területén megafon-, síp- és kereplő használata mind a hazai-, mind pedig a vendég szurkolók részéről TILOS!

Köszönjük együttműködésüket!

A hazai mérkőzések helyszíne: Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 1173 Budapest, Pesti út 86-88.

Pályarendszabályok

A néző a sportrendezvény helyszínére akkor léptethető be, ha:

 • Érvényes belépőjeggyel vagy más belépésre jogosító igazolással rendelkezik;
 • Nem áll nyilvánvalóan alkohol, kábítószer vagy más bódító hatású szer befolyása alatt;
 • Nem tart magánál szeszes italt, kábítószert, valamint olyan tárgyat, amely a sportrendezvény megtartását, továbbá mások személyi- és vagyonbiztonságát veszélyezteti, amelynek birtoklását jogszabály, illetve a       sportrendezvényre való bevitelét a szervező megtiltotta;
 • Nem tart magánál mások iránti gyűlöletre uszító feliratot, zászlót vagy jogszabály által tiltott önkényuralmi      jelképet;
 • Nem áll eltiltás, valamint kitiltás hatálya alatt;
 • A ruházat- és csomag átvizsgálásához hozzájárul;
 • Tudomásul veszi, hogy a sportrendezvény ideje alatt, a jogszabályban meghatározott helyeken, róla kép- és hangfelvétel készíthető;
 • Tudomásul veszi, hogy a sportrendezvény ideje alatt a rendezők a Pálya-rendszabályokban foglaltak     betartását folyamatosan ellenőrzik;
 • A sportrendezvényen résztvevő ruházatának és csomagjának átvizsgálására, személyazonosságának megállapítására, a rendezvényről való eltávolítására, visszatartására a biztosítását végző rendőr és a rendező szerv alkalmazottja jogosult;
 • A résztvevő kizárólag a belépőjegyen, bérleten, meghívón megjelölt beléptető kapun keresztül léphet be a sportlétesítmény területére, a kijelölt útvonalon közelítheti meg a szektorát és a belépőjegyen/bérleten/meghívón feltüntetett ülőhelyet foglalhatja el. A sportlétesítményt – amennyiben arról a szervező és a rendező vagy a rendőrség másképpen nem rendelkezik – csak a belépési ponton hagyhatja el.

Aki a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területre lép vagy e területre bármit bedob bűncselekményt követ el. A jogsértést elkövető személyt a rendezők visszatartják, és a rendőrhatóságnak átadják.

A néző a sportrendezvényen:

 • Köteles betartani a pálya-rendszabályok rendelkezéseit, a szervező által meghatározott előírásokat, illetve a rendezők utasításait;
 • Nem folytathat olyan tevékenységet, amely a sportrendezvény rendjét megzavarja, meghiúsítja vagy veszélyezteti a sportrendezvényen résztvevők személyi- és vagyonbiztonságát;
 • Az arcát szándékosan nem takarhatja el, a személyazonosítását nem akadályozhatja;
 • Nemzetközi mérkőzéseken nem fogyaszthat a sportlétesítmény területén szeszes italt. A magyar bajnoki/kupa-mérkőzéseken az 5 % alkoholtartalmat meg nem haladó ital árusítása és fogyasztása a szervező hozzájárulásával lehetséges;
 • Köteles a dohányzással kapcsolatos rendelkezéseket betartani;
 • Rasszista vagy gyűlöletre uszító magatartást nem tanúsíthat;
 • Transzparenst, zászlót a kerítésre, a korlátra, oszlopra nem helyezhet el;
 • Köteles a szervezőnek, rendezőnek vagy a rendőrségnek a felhívására a sportrendezvény helyszínét elhagyni.

Amennyiben a pálya-rendszabályokban leírtakat a résztvevő nem tartja be, a sportrendezvényről eltávolításra vagy a rendőrség kiérkezéséig visszatartásra kerül.

A biztonsági előírások megszegéséből eredő kárért a néző, több károkozó esetén a károkozásban résztvevő nézők egyetemlegesen felelősséggel tartoznak. A kártérítési felelősség nem érinti a néző szabálysértési vagy büntetőjogi felelősségét. A károkozó a sportszervezet részére minden, a károkozásból származó költséget köteles megtéríteni.

A sportrendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében a szervező:

 • A sportrendezvényen résztvevőt a beléptetés feltételeiről, az ellenőrzés módjáról és az eltávolítás lehetőségéről a sportlétesítményen kívül és annak területén jól látható, piktogramokkal is ellátott, aktualizált hirdetményeken – magyar, angol, német és a külföldi vendég sportszervezet országa szerinti nyelven – tájékoztatja.
 • Gondoskodik a pálya-rendszabályok értelmében be nem vihető tárgyak dokumentált átvételéről, biztonságos megőrzéséről és a jogosult részére távozásakor történő visszaadásáról. Amennyiben a be nem vihető tárgyakért a tulajdonos a sportrendezvény befejezésétől számított két órán belül nem jelentkezik, a szervező vagy a rendező a felelős őrzés szabályai szerint jár el.
 • Jogosult a sportrendezvény helyszínén, a belépési pontoknál, a sportlétesítményhez tartozó közterületen és a kijelölt parkolókban – a résztvevők egyedi azonosítását lehetővé tevő kamerával megfigyelni – a felvételeket rögzíteni és a jogszabály rendelkezése szerint kezelni.
 • A szervező a résztvevők számára felelősségbiztosítást kötött.
 • A résztvevők biztonságos távozása érdekében a rendőrség a nézőket az ellenérdekű szurkolói csoportok sportlétesítményből, a rendőri biztosítás működési körzetéből, illetve a szurkolók kísérési útvonalából történő eltávozásáig a sportlétesítményben visszatarthatja.
 • Ha a sportrendezvény elmaradt, illetve nézők kizárásával, vagy a nézőszám korlátozásával került megrendezésre a belépőjegy ellenértéke három munkanapon belül visszatérítésre kerül. Ha a sportrendezvény megszakadt, a megismételt rendezvényre a belépőjegy érvényes.

Térkép

Bemutatkozás


 

Jelentkezz itt: e-mail: rutka.peter@mtk1888.hu, telefon: +36 70 366 6922

A kézilabda a dán Handboold, a német Handball és a cseh Hazena játékok édes gyermeke. Mindhárom lényege a labda kézzel való továbbítása volt. A Hazenát az 1890-es évek elején Szlovákiában játszották, az első szabályokat 1906-ban írták le. A Handbold (dánul: kézilabda) Holger Nielsen tanár újítása volt 1898-ban a labdarúgás ellensúlyozására. A német Handball (vagy Torball) 1915-ben egy német tornatanár, Max Heiden fejében fogant meg.

E három sportág alapelemeit gyúrta eggyé 1919-ben, Berlinben, Carl Schelenz professzor, s máris létrejött a mai kézilabda. 1925-re elterjedt a kontinensen (az első válogatott mérkőzést a németek és az osztrákok vívták), 1928-ra megalakult a Nemzetközi Amatőr Kézilabda Szövetség (International Amateur Handball Federation, IAHF), 1936-ban pedig bemutató sportágként az olimpián is debütált (a döntőben Németország 10-6-ra verte Ausztriát), Magyarország a 4. helyen végzett.

A férfiak első, 1938-as világbajnokságát (amelyet Németország nyert) tizenegy évvel később követte a hölgyek versengése. A nagypályás viadalon négy csapat indult Budapesten, s Magyarország veretlenül lett első: Ausztriát 7-2-re, Csehszlovákiát 4-1-re, Franciaországot pedig 7-3-ra győzte le az együttes.

A zord időjárási körülmények kirekesztésére, főként északi nyomásra, előtérbe került a kispályás-, majd teremjáték. 1965-ben már kispályán lett világbajnok a magyar válogatott. A diadal idején Török Bódog volt a szövetségi kapitány. A magyar kézilabda azóta is a világelit tagja.

1946-ban a Magyar Posztó női együttese már MTK színekben indult a bajnokságban, de a szakosztály csak négy ével később alakult meg a Kelenföldi Goldberger játékosaiból. 1955-ben és 1958-ban megnyerték a nagypályás bajnokságot. A kispályás csapat 1960-ban bajnoki címet szerezett, de néhány év múlva kiesett az első osztályból. 1967-ben visszakerült, de 1970-ben megszűnt.
A férfiak 1951-ben alakítottak szakosztályt, és a következő évben ezüstérmet szereztek a legjobbak között, de 1959-ben kiestek, és sokáig a második vonalban szerepeltek. A hetvenes évek közepén megszűnt a szakosztály.
Az MTK és a BSE fúziója után újra van NB I-es női csapata a klubnak, mely a 11. helyen végzett a 2013/14-es bajnokságban.

A 2014/15-ös bajnokságnak új edzővel (Horváth Attila) és 13 új játékossal vágott neki a csapat. Horváthot, 2015. április 9-én Golovin Vlagyimir váltotta, aki – 2018 júliusában – junior világbajnoki címet nyert a válogatottal, majd egy évvel később, irányításával a juniorok Győrben megnyerték az Európa-bajnokságot is.

A 2019/20-as szezonban női kézilabdacsapatunk a szakosztály történetének legjobb szereplését produkálta, igaz, a koronavírus-járvány miatt a történelemkönyvekből mindez kimarad. A küzdelmek lefújásának pillanatában Golovin Vlagyimir tanítványai a 7. helyen álltak a K&H ligában, a Magyar Kupa negyeddöntőjében pedig a Kisvárdai KC várt volna mieinkre. A csapat tagjai: Dakos Noémi, Dávid-Azari Fruzsina, Fekete Bozsana, Ferenczy Petra, Gerháth Fanni, Győri Barbara, Horváth Dóra, Juhász Eszter, Djurdjina Malovics, Mihálffy Adrienn, Pál Tamara, Sági Lili, Sallai Nikolett, Suba Sára, Szabados Gréta, Sziráki Boglárka, Szöllősi-Zácsik Szandra, Tóth Eszter, Zsiborás Luca.

A 2020/21-es szezonban a hatodik helyen végzett csapatunk a K&H ligában, ezzel a szakosztály története során először kiharcolta az európai kupaindulás jogát. A Magyar Kupában a végső győztes Győri Audi ETO KC elleni negyeddöntő jelentette a végállomást. A történelmi sikert elérő csapat tagjai: Bujdosó-Gerháth Fanni, Dakos Noémi, Dávid-Azari Fruzsina, Ferenczy Petra, Győri Barbara, Juhász Eszter, Marincsák Nikolett, Molnár Virág, Pál Tamara, Pelczéder Orsolya, Sallai Nikolett, Sári Barbara, Suba Sára, Szabados Gréta, Szekerczés Luca, Szöllősi-Zácsik Szandra.

A 2021/22-es történelmi év volt szakosztályunk számára, hiszen történetében először szerepelhetett a csapat nemzetközi porondon. Az EHF-kupa első körében a török Yalikavak Spor Kulübü ellen mérkőztünk meg, és kettős győzelemmel jutottunk tovább. A következő fordulóban a dán Herning-Ikast Handbold alakulata ellen már nem sikerült a továbbjutás, így ők búcsúztattak minket a nemzetközi kupaszerepléstől. A másik nagy változás a csapatunk életében az volt, hogy több év után távozott Golovin Vlagyimir ‒ a magyar válogatott szövetségi kapitánya lett ‒ a vezetőedzői posztról, a helyét pedig Vida Gergő vette át év közben. A K&H Liga kézilabda-bajnokságot végül a nyolcadik helyen zárta együttesünk, a Magyar Kupában pedig a negyedik fordulóban a Dunaújváros állította meg a gárdát. A tavalyi idény játékoskerete: Győri Barbara, Suba Sára, Hlogyik Petra, Rutka-Győrffy Alexandra, Vas Bereniké, Sallai Nikolett, Pelczéder Orsolya, Koronczai Petra, Marincsák Nikolett, Bujdosó-Gerháth Fanni, Pál Tamara, Román Dorina, Szabó Laura, Dakos Noémi, Juhász Eszter, Bánfai Kíra, Ferenczy Petra, Kekezovity Anna, Kürthi Laura, Mazák-Németh Csilla. 

A 2022/23-as szezon nem a terveink szerint kezdődött, ugyanis négy mérkőzés után győzelem nélkül álltunk a tabellán. Az ötödik forduló előtt távozott a vezetőedzői posztról Vida Gergő, akinek a helyét Marinko Kekezovity vette át ideiglenesen. Az ötödik meccset megnyertük Békéscsabán, és decemberben már új vezetőedzővel, Vágó Attilával kezdődhetett meg a közös munka. Nagyon jó széria következett csapatunk életében, ugyanis a következő tíz mérkőzés alatt tizenkét pontot gyűjtöttünk, ráadásul a DVSC SCHAEFFLER és az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen is remek teljesítményt nyújtva,  hajszálon múlt a pontszerzés, mindkét ellenfelünktől egy góllal kaptunk ki. A bajnoki menetelés mellett a Török Bódog Tippmix Magyar Kupában is mentünk előre, a Moyra-Budaörs Handball legyőzésével pedig kiharcoltunk a négyes döntőn való részvételt is. Az idény végére nagyon sok sérült játékosunk lett, nem voltunk egyszerű helyzetben, de tisztes helytállással, szimpatikus csapat benyomását keltve lettünk negyedikek a kupasorozatban, a K&H Ligában pedig a nyolcadik helyen zártunk. A 2022/23-as szezon játékoskerete: Győri Barbara, Suba Sára, Pál Tamara, Simon Petra, Szabó Laura, Dakos Noémi, Grosch Vivien, Szabó Kitti, Román Dorina, Pelczéder Orsolya, Sallai Nikolett, Kekezovity Anna, Mészáros-Mihálffy Adrienn, Koronczai Petra, Mazák-Németh Csilla, Juhász Eszter, Kobela Tamara.

2023 nyarán nagy változásokkal kezdődhetett meg a felkészülés, hiszen sok játékos távozott az előző keretből, akiket új igazolások követtek. Nyolc érkező játékosunk: Szabó Nina, Török Lilly, Poczetynik Luca, Farkas Johanna, Andróczki Flóra, Fekete Bozsana, Szőke Szonja, Porobic Zoé.

Gyere hozzánk sportolni!
Jelentkezz itt: rutka.peter@mtk1888.hu

Facebook oldal

Támogatóink: 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!