Keresés

Röplabda

Történet

Az MTK-s múlt

Az MTK Női Röplabda Szakosztályának felnőtt csapata 1947-től 1978-ig szerepelt az első osztályú magyar bajnokságban. Legjobb eredményük 1947-ben az 5., majd 1978-ban a 6. hely.

 

A BSE-s múlt

1948-ban alakult meg a BSE női röplabdacsapata.  A válogatott csapatkapitánya, Dr. Prohászka László vezetésével 1950-ben megnyerték a magyar bajnokságot. A bajnokcsapat játékosai: Koska Anna, Kassay Márta, Kovách Mária, Kaszás Borbála, Szalay Margit, valamint Balázs Ágnes, Holik Júlia, Illés Istvánné és Szita Júlia.

Később 1951-ben Bp. Petőfi VTSK néven (csapattagok: Balázs Ágnes, Holik Júlia, Illés Istvánné, Kaszás Borbála, Koska Anna, Kovách Mária, Szita Júlia), 1961-ben Bp. Petőfi néven (csapattagok: Borbély Vera, Káposztás Ilona, Asztalos Etelka, Bajcsi Zsuzsa, Fogarasi Györgyné, Füstös Ildikó, Herner Mihályné, Moss Lászlóné, Róka Gasztonné, Szalay Margit) végeztek a magyar bajnokság élén.

Ebben az időben a szakosztály elnöke dr. Feleki Ferenc volt, a vezetőségi tag Dánóczy Rezső, a technikai vezető Marossy Tivadar, a vezetőedző Róka Gasztonné Márta néni, az edzők pedig Róka Rudolf, Kériné Sípos Katalin, Piukovics Éva és Rajcsányi László voltak.

Később, 43 év után, 2004-ben ismét megszerezte a BSE a bajnoki aranyat (csapattagok: Adrianenko, Czakó Mária, Várhegyi Anikó, Mester Orsolya, Liliom Rita, Danada Eita, Horváth Dóra, Pethő Anita, Mátrai Veronika, Tóth Andrea, Jáka Zsuzsanna, edző: Kasziba István, szakosztályvezető: Nagy Jenő), majd 2006-ban (csapattagok: Tóth Andrea, Danada Elita, Kiss Bettina, Czakó Mária, Natasa Papizsanszkaja, Mátrai Beáta, Lengyel Viktória, Nagyné Mátrai Veronika, Jáka Zsuzsanna, edző: Kasziba István, szakosztályvezető: Nagy Jenő), 2009-ben (csapattagok: Sándor Renáta, Gudmann Csilla, Horváth Alexandra, Tóthné Kiss Bettina, Tóth Andrea, Kovács Tímea, Takács Zsófia, Kötél Zsanett, Szombathelyi Szandra, Lengyel Viktória, Mester Orsolya, Molnár Hajnalka, Tóth Réka, Földesi Nóra, edző: Nyári Sándor, szakosztályvezető: Nagy Jenő), 2010-ben és 2011-ben ismét a csúcsra jutottak a BSE-s lányok.

Összesen 8 bajnoki cím, 9 második hely és 11 bronzérem, valamint 4 MK győzelem (1957, 1958, 2010, 2011) fűződik a nagy múltú női röplabdaszakosztályhoz.

A 2010-es és 2011-es év kiemelkedő volt, mert ekkor duplázott a gárda. A bajnoki cím mellé a Magyar Kupa első helyét is megszerezték.

Az aranycsapat tagjai 2010-ben: Sándor Renáta, Tóthné Kiss Bettina, Kötél Zsanett, Kötél Dóra, Gudmann Csilla, Tormási Orsolya, Gregori Martina, Kovács Tímea, Tóth Andrea, edző: Nyári Sándor.

2011-ben: Sándor Renáta, Gudmann Csilla, Tóthné Kiss Bettina, Gregori Martina, Horváth Alexandra, Hackl Szilvia, Kötél Dóra, Tóth Andrea, Kolada Judit, Szűcs Kinga, Kiss Viktória, edző: Hollósy László.

2012-ben a 3. helyen végzett a csapat, melynek tagjai: Tálas Zsuzsanna, Vacsi Evelin, Antal Anett, Hackl Szilvia, Lakatos Enikő, Tóthné Kiss Bettina, Tóth Andrea, Gregori Martina, Horváth Alexandra, edző: Fésűs Irén és Ratimorszky Károly.

Az utolsó BSE-s évben 2013-ban a nyolcadik helyen zárta a csapat a bajnokságot. Csapattagok: Bleicher Réka, Nyári Virág, Rácz Márta, Tímár Edit, Kiss Viktória, Győri Panna, Mester Orsolya, Nagy Fanni, Nagy Detty, Horuczi Borbála, Szabó Kinga, Türmer Dóra, Tóth Rozita, Földesi Nóra, edző: Ratimorszky Károly.

A jelen MTK Budapest csapata

2013 júliusában Nyári Virág vette át a szakosztály vezetését és a csapat újjászervezését. A 2013-as év végén hivatalosan is fuzionált a BSE női röplabda szakosztálya az MTK-val, és MTK Budapest néven indult a bajnokságban.

A 2013/14-es szezonban az 5. helyet szerezte meg az NB I-es csapat. Tagjai: Rácz Márta, Tímár Edit, Nagy Fanni, Dégi Barbara, Kriegel Éva, Bleicher Nóra, Horváth Vivien, Rédei Liána, Kiss Viktória, Győri Panna, Kolada Judit, Milica Cicic, Édes Anett, Oláh Csilla. Edzők: Szél Márta, Rácz László, masszőr: Barkóczi Barna, orvos: Dr.Szikora Gyula, technikai munkatárs: Nagy Péter. Junior csapatunk ugyanebben az évben a 9. helyen zárta a bajnokságot.

A 2014/15. évi bajnokságban a felnőttek a 9., juniorjaink a 6. helyet szerezték meg.  A felnőtt csapat tagjai: Bleicher Nóra, Bleicher Réka, Dégi Barbara, Benkó Bettina, Hackl Szilvia, Lutter Eszter, Molnár Anna, Nagy Fanni, Tímár Edit, Szalma Alexandra, Szabó Luca, Papp Orsolya, Petőváry Panni. Edzők: Szél Márta, Oláh János, masszőr: Barkóczi Barna, orvos: Dr.Szikora Gyula, technikai munkatárs: Nagy Péter.

2015/16-ban felnőtt csapatunkkal az 5. helyen zártuk az NB I-es szezont. A csapat tagjai: Benkó Betti, Csicsics Marija, Hackl Szilvia, Józsa Zsuzsanna, Kilyénfalvi Zsófi, Ludmán Réka, Lutter Liza, Nagy Fanni, Papp Orsi, Petőváry Panni, Szűcs Kinga, Tamara Kmezics, Tímár Edit, Török Kata. Edzők: Hollósy László, Leiszt Máté, masszőr: Barkóczi Barna, orvos: Dr.Szikora Gyula, technikai munkatárs: Nagy Péter.

A 2015/16.os szezonban az országos juniorbajnokságban a kék-fehérek mindenkit legyőzve, fantasztikus játékkal bajnokok lettek.  A torna MVP-je Török Kata, a legjobb irányító Cicic Marija, a legjobb edző pedig Leiszt Máté lett. A bajnokcsapat tagjai: Annus Fanni, Benkó Betti, Csicsics Marija, Deli Zsófi, Jagrik Eszter, Kilyénfalvi Zsófi, Lesi Olívia, Ludmán Réka, Oláh Dóri, Papp Orsi, Petőváry Panni, Purkarthofer Alma, Török Kata. Edzők: Leiszt Máté, Hollósy László, Nagy Fanni.

Ugyanebben az évben az országos ifjúsági bajnokság döntőjében a bronzérmet szerezte meg ifi csapatunk, melynek tagjai: Cicic Marija, Deli Zsófi, Jagrik Eszter, Kilyénfalvi Zsófi, Lesi Olívia, Ludmán Réka, Oláh Dóri, Papp Orsi, Petőváry Panni, Purkarthofer Alma, Szalai Anna, Török Kata. Edzők: Leiszt Máté, Hollósy László, Rédei Liána.

Mini, kismini, szupermini korosztályokban tovább növeltük az igazolt versenyzőink számát és elértük azt, hogy a manó, szupermini, kismini, mini korosztályban összesen 5, a gyerek és serdülő korosztályokban 2-2 csapatot indítottunk a különböző bajnokságokban. A serdülő és a gyerek csapatok az OSB-n, OGYB-n egyaránt a 7. helyet szerezték meg, az OMK-n a minik a kiemelt csoportban a 11., a sima csoportban a 7.,  a kisminik a 6. és 24., a szuperminik a 12., a manók a 7.  helyen végeztek. Az OMB-n mini csapatunk a 8. helyen zárt. A Budapest-bajnokság első osztályában serdülő és gyerek „A” csapataink bajnokok lettek, a másodosztályban „B” csapataink az ezüstérmet szerezték meg. A KMO bajnokságban gyerek csapatunk a dobogó második fokára állhatott fel. Edzők: Benkóné Kőrös Mária, Tímár Edit, Rédei Liána, Nagy Fanni, Lutter Liza.

Célunk, hogy a felnőtt csapat magját a saját nevelésű játékosaink adják, rájuk szeretnénk építeni a jövőt.

Aktuális célok, tervek

2016/17-es szezonban a vezetőedzői poszton nagy változás történt. Alberto Salomoni vezetőedző új utat nyitott szakosztályunk szakmai fejlődésében. A tapasztalt olasz edzővel (Salomoni 5 évig volt a német Potsdam csapatának vezetőedzője, előtte pedig olasz A1 és B1-es csapatoknál tevékenykedett) a felnőtt csapat és az utánpótlás is egy újfajta, olasz-német irányba indult el.

A felnőtt csapat tagjai egyéni, poszt-specifikus erőnléti és technikai képzésben részesülnek. A fizikális erőnléti edzések programját Luca Simonetti irányítja. A speciális röplabda erőnléti edző több éve együtt dolgozik Albertóval és az együttműködésük az MTK-nál is folytatódik. Fiatal csapatunkba megkezdtük a saját nevelésű játékosok beépítését. Összevontuk a felnőtt és junior, illetve az ifi és serdülő edzéseket. 

Alberto az olasz és német röplabdaiskola moduljait (U12, U14, U16, U18) folyamatosan ismerteti az utánpótlás edzőink számára tartott képzéseken. Általánosságban cél a felnőtt csapat erős középmezőnybe tartozásának stabilizálása. Fiatal csapatunkban egyre nagyobb helyet és játéklehetőséget szeretnénk biztosítani a tehetségek részére. Célunk az olasz és német iskola sajátosságainak elsajátítása, a nyitás és nyitásfogadás biztossá tétele, a hátsó soros támadások beépítése, a játék stabilitásának növelése, a fiatal játékosok beépítése a felnőtt keretbe, a technikai valamint mentális képzés és a saját utánpótlás bázis fejlesztése. Távlati célunk még az általános iskolai háttér szélesítése, a szakembergárda fejlesztése, képzése és megerősítése. 

Edzések, mérkőzések helye:

XII. Budapest, Városmajor, Szamos u. 2/C

Felkészülés a 2016/17-os bajnokságra:

A felnőtt együttes vezetőedzője Alberto Salomoni, másodedzője Leiszt Máté, erőnléti edzője: Luca Simonetti. Leiszt Máté a junior és ifjúsági csapatunk vezetőedzője. A serdülőket Tímár Edit, a gyermek és mini csapatokat Benkóné Körös Mária és Rédei Liána irányítja.

Jelentkezni lehet:

Tímár Edit: +36303179495

PÁLYARENDSZABÁLYOK / GROUND RULES AND REGULATIONS / SPIELSTÄTTE-REGELN UND VORSCHRIFTEN (HUN/ENG/GER)

<!-- title -->

 

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!