Atlétika
Jankovics Dániel

Miskolcon folytatjuk

Publikálva: 2018.01.25 Frissítve: 2018.01.24 Kosárlabda női

Az Aluinvent DVTK vendége lesz női kosárlabdacsapatunk, az NB I 15. fordulójában. Nagy Dóráék a múlt hétvégi sikerek mentén haladnának tovább, legfőképpen a jövő szombaton esedékes Vasas elleni derbit tartják szem előtt.

14 forduló után megvan lányaink második győzelme a női kosárlabda NB I-ben. A BEAC otthonában, 15 pontos hátrányból fordítva, ötpontos sikert arattak Horváth Bettiék, akikre most jóval nehezebb ellenfél vár.

A tabella hatodik helyén, kereken ötvenszázalékos mérleggel áll az egykori magyar szövetségi kapitány, Stefan Svitek irányította DVTK. A budapesti „odavágón” negyvenpontos különbséggel maradtunk alul, a bajnokságban eddig sokszor több arcát is mutató diósgyőriekkel szemben.

Eredménymátrixukban fölényes győzelmek és váratlanul szoros eredmények egyaránt megtalálhatók. Az eddig veretlen Szekszárdtól például csupán csak négy ponttal kaptak ki, de a Sopront is megszorították, miközben hazai pályán kikaptak a PEAC-tól is, illetve egy negyednyi jó játékukkal verték, nagyon szűken otthon a Vasast.

Télen két új igazolással erősödtek tovább az őszhöz képest. A Pécsről átköltöző magyar válogatott bedobó Raksányi Krisztina mellett az amerikai irányító Ashleigh Fontenette jól kibővítette a miskolciak szlovák edzőjének rotálási lehetőségeit.

Nagy Dóra a budapesti kék-fehérek mestere szeretné a múlt heti fordítást átmenteni az elkövetkezendő hetekre, bár néhány sérülés nehezítette a dolgát hétközben:

– A lányoknak kijárt már ez a győzelem, sokat dolgoztunk, több olyan meccsünk volt, ahol nagyobb nevű ellenfelünk dolgát megnehezítettük. De csak most sikerült igazán visszaigazolást szereznünk arról, hogy ez valóban jó csapat. Miskolcra úgy megyünk, hogy szeretnénk a lehető legjobbunkat adni, figyelve azért arra, hogy egy hétre rá a Vasast fogadjuk, ami számunkra azért fontosabb találkozó lesz. Sajnos a héten sérülések és betegség is nehezítette az edzésmunkát, várhatóan nem is tudunk teljes kerettel kiállni, de így is mindent megteszünk, hogy izgalmas meccset játszunk.

Női kosárlabda NB I 15. Forduló Aluinvent DVTK – MTK Budapest Január 27. 17:30 Generali Aréna

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!