Kézilabda
Török Lilly

Kosárlabda: nagy lépést tett az olimpia felé a 3X3-as válogatott

Publikálva: 2024.04.12 Frissítve: 2024.04.12 Kosárlabda női

A hongkongi 3×3-as olimpiai selejtezőn magabiztosan nyerte második mérkőzését is a magyar válogatott.

Magyarország–Lengyelország 16-12

Magyarország: Papp Dia 2, Szabó Fanni 6, Beatrice Mompremier 4, Böröndy Vivi 4

Lengyelország: Marissa Kastanek 4, Aldona Morawiec 4, Klaudia Sosnowska 4, Aleksandra Zięmborska-

A TFSE-MTK játékosa, Szabó Fanni mellett Beatrice Mompremier, Böröndy Vivi, Papp Dia, alkotta nemzeti csapatunk Hong Kong legyőzése után 16-12-re verte Lengyelországot, és ezzel óriási lépést tett a csoportkörből való továbbjutás felé.

A lengyelek kezdték jobban a mérkőzést, majd Szabó Fanni vezetésével 2-1-nél átvettük az irányítást. Ezután beesett egy kinti dobás a lengyeleknél, így ismét fordult a kocka. Mompremier gyors kosarával újból mi jártunk előrébb, és Papp beletette a maga részét, így 4-3-ra vezettünk az első szünetnél.

Tovább száguldott a magyar vonat, Mompremier és Böröndy kosarait követően 9-4-re szakadtunk le. A lengyelek büntetőből szereztek pontokat, így tartották a lépést (9-5). 10-7-nél esett be újabb lengyel tripla, aminél megijedhettek volna nézők, de ekkor Szabó szerzett labdát és könnyű kosárral biztosítottuk az előnyünket (12-7).

Mompremier továbbra is uralta a festéket, és ez a magabiztosság adott lendületet a lányoknak a védekezésre is. Nagyon harcosan játszottunk, aminek meg is volt az eredménye, de kellett némi pihenő, így időkérés következett (15-10). A szünet után Szabó szerzett ismét kosarat és 6 pontos előnnyel fordulhattunk az utolsó 1 percre. Sajnos mi már nem szereztünk ezt követően több pontot, de jól védekeztünk, és csak kettő kosarat engedtünk a lengyeleknek, ezzel magabiztosan arattunk 16-12-es másodszorra is győzelmet a hongkongi olimpiai selejtező tornán.

Forrás: wbasket.hu, fotó: Fotó: Girgász Péter / MKOSZ, Fiba Basketball

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!