Atlétika
Nagy Marcell

Kosárlabda: távozik a TFSE-MTK edzője

Publikálva: 2023.04.27 Frissítve: 2023.04.27 Kosárlabda női

Távozik posztjáról Magyar Bianka, a TFSE-MTK női kosárlabdacsapatának vezetőedzője, aki az Egyesült Államokban szeretné folytatni pályafutását.

Az NB I-ben hatodik helyen végzett, klubunknál öt évet eltöltő tréner csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy új kihívásokra vágyik.

Amikor átvettem a csapatot, a másodosztályban szerepelt, most pedig a lányok a legjobb hatban zártak az élvonalban, így elindulhatnak ősszel az Európa-kupában. Csodálatos és nagyon sikeres öt év van mögöttünk, de eljött az idő a váltásra. Szeretnék új ingereket, valamint tovább tanulni és fejlődni, ezért az amerikai egyetemi bajnokságban képzelem el a jövőmet egy edzői stábban, illetve ha ez nem sikerül, akkor egy európai klubnál helyezkednék el – jelentette ki a 32 éves szakember.

Magyar Bianka kifejtette, tavaly fejezte be a nemzetközi szövetség (FIBA) legmagasabb edzői kurzusát, mellyel három év alatt FIBA FECC diplomát szerzett.

A TFSE-nél emellett is nagy változások zajlanak, mivel a fővárosiak a múlt héten vívták utolsó mérkőzésüket a városmajori csarnokban, és a következő szezont már a nyáron megnyíló Csörsz utcai modern arénában kezdik meg.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!