Kézilabda
Andróczki Flóra

Lassú kezdés vége nagy vereség (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.10.14 Frissítve: 2017.10.14 Kosárlabda női

Női kosarasaink pazar hangulatban szenvedtek nagyarányú vereséget rangosabb ellenfelüktől.

Ünnepi hangulatban kezdődött a női kosárlabda NB I. 4. fordulója, az MTK Budapest ugyanis elbúcsúztatta egykori kapitányát, a klubot az elmúlt három esztendőben szolgáló Turóczi Nikolettet

A mindkét csapatnál megfordult centert ünneplő ceremóniát követően útjára indult a labda, mely közel negyvenpercnyi diósgyőri vezetést hozott.

Nagy Dóra a Horváth Betti, Jankó Flóra, Adamecz Lilla, Székely-Horváth Zsuzsanna, Andrijana Cvitkovic ötössel nyitott, de a lányok roppant tompán kezdtek. A jóval magasabb szerkezetű miskolciak a magyar válogatott magasbedobó, Zele Dorina dupláival hamar megléptek, négy percet kellett várni az első hazai mezőnykosárra, a tavaly még DVTK mezben pattogtató Adamecz Lilla triplájával igyekeztünk kapaszkodni.

A négy légióst keretében tudó vendégek felőrölték a fővárosi energiákat, megnehezítve már a labdafelhozatalt, alig-alig született a gyors, agresszív védekezés ellen kifejezetten akció útján kosár. A közel teltházas Városmajorban régi ismerőst köszönthettünk, a Diósgyőrbe ezen a héten igazoló Vukov Szonját, aki 2015-ben – még BSE neveltként – az MTK-tól került ki Amerikába, most pedig hazatérve Miskolcra került.

Nem Nagy Dóra szájíze szerint alakult az első negyed, tíz perc után 15 pontos előnybe került a vendéggárda, és ez a tendencia csak erősödött. Komoly buzdítás közepette hajtós meccset látott a népes publikum, de félidőre tovább növelte – húsz pont fölé – a különbséget Stefan Svitek, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitányának klubcsapata.

Fordulást után keményítettek védekezésükön a lányok, ám az egészen páratlan dobóformában játszó amerikai légiósok, Kirby Burkholder és Monica Engelman szinte tarthatatlanoknak bizonyultak. Védekezésben váltva, folyamatos váltásokkal próbált Nagy Dóra folyékonyabb játékot látni, ám a folyamatos magasságfölényét könyörtelenül használta ki a DVTK.

Az egykori miskolci duónkon, Bettin és Lillán kívül nem igen akadtak húzóemberek. Ám a harmadik negyedben, harmincpontos differenciánál az ő erőfeszítéseik sem értek számottevően már sokat.

A záróetapra minden játékosát pályára küldhette Nagy Dóra, a fiatalabbak is kaptak pár élvonalbeli játékpercet, végül kereken negyvenpontos vereséget szenvedtünk.

Végeredmény: MTK Budapest – Aluinvent DVTK Miskolc 46-86 (11-26, 9-17, 12-22, 14-21)

Pontszerzők: Horváth Bernadett 15/9 pont, Adamecz Lilla 15/9, Szabó Flóra 7, Pál Szandra 3, Andrijana Cvitkovic 2, Koch Dóra 2, Wéber Fruzsina 2

Részletes statisztikát ITT találnak.

Nagy Dóra: – Ahogy elkezdtük a mérkőzést, sajnos megpecsételtük a sorsunkat. Sokkal lassabban játszottunk, mint amire egyébként képesek vagyunk, védekezésben pedig rengeteg hibát vétettünk. A 21 százalékos dobómutató magáért beszél, ahogy a kétszer több lepattanó is. Ha igazán pozitívumot akarnék mondani, a második félidő agresszívabb védekezését emelném ki.

Hibák akadtak bőven, ez közel sem a múlt héten látott BEAC-verő társaság volt. Agresszív védekezés ellen, pánikkosárlabdát játszottunk, lassú döntéshozatallal nehezen alakult ki valós játék a lányok részéről. Ezen mindenképp változtatni kell, hiszen október 21-én Pasaréten, a Vasas Akadémia vendégeként újabb kiemelt fontosságú bajnoki következik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!