Atlétika
Szabó Beatrix

Kerethirdetés

Publikálva: 2018.08.24 Frissítve: 2018.08.23 Kosárlabda női

Bemutatkozik az MTK Budapest NB I-es női kosárlabdacsapata

A női kosárlabda NB I tavalyi szezonját a tabella legalján zárta csapatunk. Azonban a szövetség versenykiírása idén már 12 csapatos bajnokságról szól. Ennek megfelelően az Amatőr NB I-ből feljutó Csata DSÉ-vel kiegészülve, a tavalyi mezőny vág neki a 2018/19-es pontvadászatnak.

Nem történt változás az edzői poszton. Szakosztály-igazgatói teendői mellett, továbbra is Nagy Dóra látja el a vezetőedzői feladatokat az NB I-es csapatnál, munkáját Radovan Vukovics segíti, míg a lányok erőnlétéért továbbra is Lukasz Trzaskoma felel.

A keret már ennél több helyen változott. Sikerült megtartanunk a tavalyi idény egyik legjobbját, Szabó Flórát, de ugyancsak magas poszton bevethető lesz Wéber Fruzsina is. Mellettük Koch Dóra és a nyári U20-as EB-t megjárt Szeitl Vanessa képviselik az állandóságot.

Immáron anyukaként tér vissza egykori bedobónk Baksa Bettina, de két sérült játékosunk is a csapattal készül. Szabó Bettina és a mindössze 16 éves saját nevelésű Dénes Dia is keresztszalag szakadásból lábadozik. NB I-es keretünk tagja lesz a tavaly remek amatőr szezont produkáló Gróf Tímea is.

Két irányító is érkezett nyáron. A pécsi születésű Czirják Noémi volt a PEAC, a Győr, a Vasas, tavaly pedig a BKG DSE játékosa. Mellette a rutint képviseli az egykori BEAC-os játékmester Pusztai Sára, kinek egykori csapattársa, a tavaly 11 pontot 3,5 lepattanót és 3,2 szerzett labdát átlagoló Süle Krisztina is kék-fehérben pattogtat idén.

U20-as igazolásunk is akadt a nyáron, Bernáth Réka a Csatától érkezik, így a bedobó posztot fiatalokkal töltöttük fel.

Végezetül center pozícióban is történt változás. Amerikai egyetemi éveit követően tavaly Franciaországban tért vissza Európába Hegedűs Janka, akivel teljes a keretünk. Az egykori Vasas nevelésű 186 cm magas játékos NB I-es bemutatkozására MTK mezben kerülhet sor.

Így alakult ki a jelenleg 11 fős, csak magyar játékosok alkotta keretünk, mellyel várhatóan egyedül leszünk a női NB I mezőnyében. A lányok augusztus 13-án kezdték a felkészülést, első edzőmeccsünkre pedig augusztus 26-án Szekszárdon kerül sor.

(kép forrása: BF Escaudain)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!