Tenisz
Gálfi Dalma

Iva Roglics elnézést kért, amiért megsérült

Publikálva: 2015.02.25 Frissítve: 2015.02.24 Kosárlabda női

Már gipsz nélkül jár az MTK Budapest kosárlabdacsapatának szerb idegenlégiósa, akinek a Cegléd EKK elleni mérkőzésén fordult ki a térdkalácsa. A játékos mentalitásáról sokan példát vehetnének.

A szerencsétlenül járt játékos lábát azonnal rögzítette a helyszínen lévő egészségügyi stáb, majd mentővel a Péterfy Sándor Utcai Kórház fiumei úti baleseti osztályára szállították. Ott altatás nélkül végezték el a térdkalács repozícióját (helyretételét), majd nyitott gipszet tettek a sérült testrészre.

A sportoló pozitív életfelfogásáról tanúskodik, hogy a történtek jobban megrázták a játékostársakat és a szurkolókat, mint Iva Roglicsot. Ő ugyanis, még a mentőkocsiból is visszakiabálta, hogy hajrá lányok.

Nagy Dóra, szakosztály-igazgató, érdeklődésünkre elmondta, hogy azóta lekerült a játékos lábáról a nyitott gipsz, és pár nap múlva ultrahang vizsgálaton ellenőrzik a gyógyulás mértékét. Megnyugtató, hogy a sérüléstől nem nyúltak meg a térd körüli ízületi szalagok. Ami biztos: Iva Roglicsra néhány hét kényszerpihenő vár, így biztosan nem játszhat az alapszakasz utolsó, PEAC-Pécs elleni meccsén, sőt a rájátszásban, az MKB-Euroleasing Vasas ellen sem. Roglics időleges elveszítése azért is fájó, mert a téli szünetben igazolt játékos, az MTK Budapest egyik legnagyobb erőssége.

Annyit azért elárulunk, hogy a sérülése utáni másodpercekben, amikor a térde, a szokásos Észak helyett Keletre nézett, a pályára beszaladó Nagy Dórának ennyit mondott Iva: „Bocsánat...!"

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!