Atlétika
Nagy Marcell

Kosárlabda: „Egyre jobban összeállni látszik a csapatunk” – Bozsó Ádám

Publikálva: 2023.12.08 Frissítve: 2023.12.08 Kosárlabda női

Második csapatunk, az MTK-TFSE az elmúlt hetekben magabiztosan verte meg a Vasas II.-t, majd a Zsíros Akadémiát legyőzve továbbjutott a Hepp-kupában, most vasárnap pedig a feljutásra pályázó Dávid Kornél együttesét fogadja a Városmajorban. Vezetőedzőnk, Bozsó Ádám adott helyzetjelentést csapatunk háza tájáról.

Remekül kezdte a másodosztályú bajnokságot az MTK-TFSE, ugyanis négy forduló után 3/1-es mérleggel állt, ezt azonban sorozatban három vereség követte a MAFC, a Sopron és a BEAC ellen, mígnem legutóbb Bozsó Ádám tanítványai visszataláltak a győzelem útjára, és magabiztosan legyőzték a Vasas Akadémia második alakulatát. Ezzel csapatunk jelenleg a hetedik helyen (4/4) áll a tabellán, ugyanakkor csak egy győzelemre áll a negyedik pozíciótól.

– A MAFC ellen a kifejezetten erős első félidő után a másodikra sajnos a meghatározó játékosaink, Vladár Róza és Vígh Bernadett hiánya miatt elfogytunk – kezdte Bozsó Ádám vezetőedzőnk érdeklődésünkre. – Ezután Sopronba utaztunk, és ott pedig mindig hatalmas kihívás nyerni. Végül húszpontos vereséget szenvedtünk, de a játék képe alapján nem volt ekkora különbség a rutinosabb és utánpótlás-válogatottak sorát is felvonultató soproniak javára. Az A-csoportos csapatunkban edződő Vladár Róza és Horváth Dóra mellé ezen a meccsen a többiek közül senki sem tudott igazán felnőni. Azonban ez is nem feltétlen elvárható tőlük, lévén Rózáék heti kilenc-tíz alkalommal edzenek a felnőttekkel, addig a többiek csak négyszer. Ám ennek ellenére örömmel látom, hogy ők is akár elő tudnak lépni meghatározó szerepbe. Munkácsi Adél, Csoma Petra és a juniorkorú Hruby Laura is hozott már tíz pont feletti teljesítményt – sajnos ez Sopronban viszont nem jött össze.

– Ezt követte a BEAC elleni mérkőzés, amelyen, bár vereséget szenvedtünk, a legszebb arcunkat mutattuk eddig a szezonban. Ugyanis az ellenfelünknek szinte valamennyi játékosa az élvonalban edződik, de mi felvettük a versenyt velük, és idegenben ki-ki meccsre kényszerítettük őket. Elkezdtem azt látni, ha a lányok igazán akarnak, és maximálisan odateszik magukat, akkor bármire képesek. A rutintalanságunk miatt végül kikaptunk, de összességében építő jellegű vereséget szenvedtünk, ami utána lendületet is adott a csapatnak, és a Vasast kifejezetten magabiztosan győztük le.

Eközben a Hepp-kupában is menetelnek lányaink, miután a második fordulóban hazai pályán felülmúlták a Zsíros Akadémia Kőbányát; a következő körben a BEAC lesz az ellenfelünk.

– Sajnos igencsak rosszul kezdtük a meccset, már nem először az idényben. Az álmoskás, fásult rajt után huszonkét pontos hátrányban találtuk magunkat, de szerencsére a lányok észbe kaptak, és villámgyorsan megfordították a meccset, és meglett a továbbjutás – mondta trénerünk. – Összességében jó úton haladunk, és amit szeretnék kiemelni: igazán összetartó, remek közösség alakult ki, és ez a pályán is egyre inkább megjelenik; gyakran ez az egységesség rántott ki minket a rossz helyzetekből.

Az NB I/B következő játéknapján, vasárnap a második helyen álló, feljutásra is pályázó Dávid Kornél KA gárdáját fogadjuk.

– Nehéz meccsre számítunk, mivel a Dávid Kornél eddig csak a listavezető DVTK U23-tól kapott ki. Tisztában vagyunk vele, nem mi vagyunk a mérkőzése esélyesei, de ugyanúgy készülünk, mint a többi ellenfélre, nem fogunk megijedni tőlük. Szeretnénk szoros meccset vívni, és ha minden ideálisan alakul, végig koncentráltan játszunk, akár a bravúrgyőzelem sem lehetetlen. A lányok már bebizonyították, hogy nem lehet minket leírni!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!