Keresés

Új csodákra készen a sikercsapat (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.07.10 Frissítve: 2019.07.10 Kézilabda

Nagy reményekkel készül a Golovin Vlagyimir által irányított junior női kézilabda-válogatott a csütörtökön kezdődő győri U19-es Európa-bajnokságra.

Nehéz örökséget vett át szeptemberben, az évad elején a leány U19-es kézilabda-válogatott, hiszen 2018 júliusában az akkori U20-as alakulat a debreceni világbajnokságon sokáig emlékezetes végső sikert aratott. Háfra Noémiék azóta már a  felnőttek közé léptek, de az új juniorválogatott sem tűnik kevésbé ígéretes társaságnak.

A tavalyi évig Bohus Bea vezette társaság 2017-ben EYOF-elsőséget és U17-es Eb-harmadik helyet ünnepelhetett, míg egy esztendővel később ezüstérmet nyert az U18-as világbajnokságon. Az idén az U19-es Európa-bajnokság következik, és a párhuzam folytatódik az előző korosztállyal: Pál Tamaráék is hazai pályán, méghozzá Győrben, az Audi Arénában léphetnek pályára a korosztályos világversenyen.

Ha valaki, akkor az együttest szeptember óta kormányzó Golovin Vlagyimir tudja, miként kell sikeresen megvívni egy hazai tornát, mivel tavaly három hónap közös munka után aranyérmet nyert a csapattal. Ezek után minden bizonnyal csak tovább nőttek az elvárások.

– Próbáljuk kizárni a külső körülményeket, és nem törődni azzal, hogy Debrecenben, Győrben vagy éppen a világ másik felén játszunk. Persze, amikor már ott leszünk, a több ezer magyar szurkoló biztosan megint rengeteget tud segíteni. A másik, ami nagyon fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk. Ne gondolkozzunk azon, hogy mi lehet majd a középdöntőben meg utána, hanem mindig csak a következő meccsre koncentráljunk. Mert ha nem így teszünk, gyorsan kellemetlen meglepetés érhet bennünket.

Az előjelek mindenesetre biztatóak. A válogatott valamennyi nemzetközi felkészülési mérkőzését megnyerte az elmúlt hónapokban, miközben az NB I-es találkozókon is jó mérleget tudhat magáénak. A kérdés: mennyit számíthat ez Győrben, július 11-től.

– Nagy következtetéseket nem lehet levonni ezekből a meccsekből, a legtöbb ellenfelünk nem a legerősebb összeállításban szerepelt ellenünk. Viszont egy dolgot akkor is meg kell említeni. Még gyerekekről van szó, akiknek a fejében téthelyzetben bevillanhat, hogy mi is történt az előző mérkőzésen. Ez még a javunkra válhat.

A cikk teljes egészében ITT olvasható.

Forrás: utanpotlassport.hu

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!