Kézilabda
Szőke Szonja

Kézilabda: győztes edzőmérkőzéssel hangolódtunk a bajnokság folytatására

Publikálva: 2024.04.11 Frissítve: 2024.04.11 Kézilabda

A Moyra-Budaörs Handball csapata ellen gyakorolhattunk.

A válogatott olimpiai selejtezős mérkőzései miatt szünetel az élvonalbeli bajnokság, a mieink március vége óta nem játszottak tétmérkőzést. A következő héten folytatódik a pontvadászat a K&H Ligában, amikor a Vasas SC csapatához látogatunk, ám hogy ne maradjanak a lányok meccs nélkül, az edzések megszokott ritmusát edzőmérkőzés töri meg.

A felkészülésre kiváló ellenfélnek bizonyult számunkra a Moyra-Budaörs Handball gárdája, akikkel a bajnokságban már lejátszottuk az oda és visszavágós összecsapásokat, így többször nem küzdünk már meg egymással a szezonban pontokért. Edzőpartnernek csütörtök kora délután viszont kiváló volt az együttes, hiszen két hasonló erőből álló csapat gyakorolhatott az idény hátralévő részére.

Egyperces megemlékezéssel kezdődött a Budaörs elleni edzőmérkőzés, amelyen a hazai csapat fiatal játékosára emlékeztünk. Csapatunk ezután villámrajtot vett, hiszen Farkas Johanna vezérletével az ötödik percben már négy góllal vezettünk. Jött is a hazai időkérés a nyolcadik percben Buday Dánieltől, de szerencsére a játék képe nem változott sokat, így magabiztosan tartottuk előnyünket. Védekezésben kimagaslóan teljesítettünk, de mindez a támadójátékunkról is elmondható volt. Leginkább Andróczki Flóra volt elemében, aki magabiztos kézzel értékesítette helyzeteit. A huszonötödik percben a hazai csapat második időkérése is megérkezett, ekkor már közte kilencnél jártunk. Csapatunk roppant élesen játszotta le az első játékrészt, ennek fényében tizenegygólos előnnyel mentünk a szünetre.

A második játékrész nem igazán úgy kezdődött, ahogy azt Vágó Attila megálmodta, négy perc elteltével már időt is kért, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mérkőzés hatvan percig tart. A negyvenötödik percre faragtak hátrányukból a hazaiak, már csak hat gól volt az előnyünk. A koncentrációnk és fegyelmezettségünk is alább hagyott, de támadásban szerencsére mindig volt egy-egy játékosunk, aki megvillantotta tudását. Összességében számunkra hasznos találkozón vagyunk túl, és teljes erőbedobással várjuk, hogy jövő héten folytatódjon a bajnokság.

Felkészülési mérkőzés

2024. április 11. 13:30, Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

Moyra-Budaörs Handball‒MTK Budapest 29-38 (11-22)

Játékvezetők: Altmár K., Horváth M.

Az MTK Budapest gólszerzői: Weisheitel 1, Poczetnyik 4 (1), Andróczki 5, Kekezovity 5, Pelczéder 2, Fekete 2, Kobela 3, Mészáros-Mihálffy 2, Farkas 7 (3), Koczka 1, Dakos 5, Török 1. 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!