Kézilabda
Fekete Bozsana

Negyedszer is jobb volt a BEAC (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.04.23 Frissítve: 2017.04.23 Kosárlabda női

A középső negyedek megpecsételték sorsunkat, jobban dobott és jobban vigyázott a labdára ellenfelünk.

Szombat este utolsó hazai bajnoki mérkőzésére készült női kosárlabdacsapatunk, a fővárosi rivális BEAC Újbuda ellen. Az alsóházi rájátszásban egyszer, az alapszakasz során már kétszer találkoztak a színmagyar budapesti alakulatok, mindhárom alkalommal a fekete-fehérek bizonyultak jobbnak.

Nagy Dóra szokásos kezdőjét küldte harcba, Koch Dóra, Jankó Flóra, Zsovár Orsolya, Székely-Horváth Zsuzsanna és Turóczi Niki remekül indítottak. Zsovi és Niki is betalált kintről, sikerült védekezésben kellő fegyelmet mutatni, a játékok ültek, így 10-2-re el is húztak a lányok. Ahogy az persze várható volt, a BEAC fokozatosan vette föl megszokott, magas hőfokú ritmusát, 5-0-ás futásukkal kapaszkodtak.

Az első negyed második fele is remekül alakult, Székely-Horváth Zsuzsi triplája ugyan sokat pattogott a gyűrűn, de csak beesett, úgy tűnt teljesen koncentráltan kézben tartja a csapat a találkozót.

Az első tíz percet hatpontos előnnyel zárta a fehérmezes hazai gárda, amit a folytatásban Szabó Bettina hármasa csak tovább tetézett. Ugyanakkor az egész mérkőzést meghatározó sorozatba kezdett ezután a vendégcsapat. A festékből könnyű dobásokat rontottak az MTK-s lányok, sokszor nem sikerült a felkeményedő BEAC védelem ellen jól megkomponált akciókat vezetni, így a támadások befejezésére maradtak a nehéz kísérletek.

Sorai rendezésére, 23-16-nál kért időt Nagy Dóra, azonban 23-23-nál előbb egyenlítettek a feketemezesek, majd meg sem álltak nyolcpontos előnyig. A teltházas Városmajorban 25-33-as vendégelőnyt regisztrálhattunk félidőben, olyan második negyed után, amikor összesen öt pontra, 2/22-es mezőnymutatóra voltak képesek a lányok.

Érezhetően a sok hiba megfogta a csapatot, és bár a nyolcpontos különbség nem tűnt ledolgozhatatlan differenciának, sokat nem tudtak változtatni a második félidőre Nagy Dóra tanítványai. Az ex-MTK-s Barnai Judittal a palánk alatt, Turóczi Niki megjátszása a festékben rendre nem sikerült, és bár Zsuzsi a triplavonal mögül újból betalált, tíz pontnál stabilizálta előnyét a BEAC.

Sok-sok eladott labda, és a korábbihoz képest nem sokkal jobb hatékonyság jellemezte ezt az etapot, melyben a kapott 11 pont mégis dicséretesnek mondható, jól láthatóan nem is annyira a védelmi megingások, mint inkább a támadások befejezése aggaszthatta Nagy Dórát.

Az utolsó negyedre minden erőre szükség volt, és voltak is fel-fellángolásaik Zsovár Orsiéknak. Védekezésben jöttek szerzett labdák – részben a harmonikusabbnak tűnő zónavédekezésnek is –, agresszivitásukból gyorsabban indulva igyekeztek könnyű kosarakhoz jutni a lányok. Közelíteni mégse sikerült, mindenre jött válasz vendég oldalról, az egálra végződő záró negyed után pedig a BEAC örülhetett.

Végeredmény: MTK Budapest – BEAC Újbuda 49-60 (20-14, 5-19, 8-11, 16-16)

Legjobb dobók

MTK Budapest: Turóczi 13/6 pont, Zsovár 13/3, Székely-Horváth 10/6, Szabó B. 8/6, Jankó, Semei 2-2

BEAC Újbuda: Szabó F. 17 pont, Pál 9/3, Süle 9/3, Barnai 8, Lelik 7/3, Pusztai 6

Részletes statisztikát ITT találnak!

Nagy Dóra: — Ilyen dobószázalékkal és ennyi eladott labdával nem lehet nyerni. A második negyedben dőlt el a találkozó.

Balogh Judit: — Az első negyed kivételével megcsináltuk, amit akartunk és gyakoroltunk. Nem hittem volna, hogy 60 ponttal sikerül nyerni meccset az NB I-ben, de ma ez is sikerült. Így sem játszottunk elég jól, de a jövőben reális célnak érzem a kilencedik helyünket.

Pazar kezdés után, két egészen érthetetlen középső negyeden buktak el a lányok. Ami tíz nappal korábban a PINKK ellen sikerült, megfelelő dobószázalék, megfontolt, labdára vigyázó építkezés, ezúttal elmaradt. Fájó 25 labdát adott el a csapat, nagyrészük ráadásul abszolút ki nem kényszerített hiba volt, melyekből 19 pontot tett a táblára az ellenfél. A távoli dobások sem sültek túl jól, de a festékből szerzett 14 pontot egyenesen megduplázta a BEAC.

Szerda este zárul a női kosárlabda NB I, Kozármislenyben a PINKK Pécsi 424 vár az MTK Budapestre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!