Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Kosárlabda: Vladár Róza jól veszi az akadályokat klubunknál (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.12.30 Frissítve: 2023.12.29 Kosárlabda női

Az U18-as válogatott Vladár Róza amellett, hogy az elmúlt hetekben egyre nagyobb szerephez jut az NB I/A-csoportban kiválóan szereplő TFSE-MTK-ben, eközben a felnőttmásodosztály mezőnyében – fiatal kora ellenére – a legjobbak közé tartozik teljesítményével, s többek között a pontgyártásban és a lepattanószerzésben is élen jár az MTK-TFSE színeiben.

Álomszerűen búcsúzott tavasszal a Csata DSE színeiben Vladár Róza, miután hazai pályán juniorbajnoki címet ünnepelhetett csapatával, ráadásul őt választották meg a korosztályos országos döntő legértékesebb játékosának is. Ezután a 17 esztendős kosaras a nyáron a TFSE-MTK Budapest felnőtt első osztályú együtteséhez igazolt, s időközben az ősszel bemutatkozhatott, illetve az első pontjait is megszerezte az NB I/A-csoportban. Eddig öt meccsen lépett pályára: 5,2 perc alatt 2,2 pontot és 4,4-es VAL-mutatót átlagolt. Legjobb meccsén 5 pontot, 5 lepattanót és 4 szerzett labdát jegyzett a BKG Szigetszentmiklós ellen.

– A 3x3-as válogatottbeli elfoglaltságok, illetve az apróbb bokasérülésem miatt kicsit később tudtam csak csatlakozni a csapat felkészüléséhez, de ennek ellenére is hamar megtaláltam a helyemet az új környezetben – kezdte Vladár az Utánpótlássportnak. – A lányok és az edzői stáb tagjai is sokat segítettek abban, hogy gördülékenyen menjen a beilleszkedés. Örülök, hogy itt játszhatok, sokat tanulhatok és fejlődhetek ebben a csapatban. Igazi szorgalmas, minden egyes nap nagyon keményen dolgozó, illetve ezzel egyidőben eredményes társaságnak lehetek a része. Kifejezetten közel áll hozzám ez a mentalitás, úgy érzem, engem is ez jellemez, így gyorsan magamévá tudtam tenni ezt a felfogást.

A TFSE-MTK jelenleg a nemzetközi kupaindulást érő negyedik helyen áll a tabellán.

– Az A-csoportban rendkívül hálás vagyok minden egyes játékpercért, szeretném ezeket maximálisan kihasználni. Az elmúlt hetekben szerencsére többször is nagyobb különbséggel nyertünk, így több lehetőség jutott nekem is. Be kell valljam, az első egy-két meccsen még igencsak izgultam, mostanra viszont ez kezd eltűnni, és sokkal jobban tudok csak a saját feladatomra fókuszálni. Még csak fél év telt el, de már nagyon is érzem magamon a fejlődés jeleit, főleg mentálisan és taktikailag.

Mindeközben az NB I/B-ben szereplő MTK-TFSE-ben pedig alapemberként számítanak az U18-as válogatott ígéretre, és a bizalomra rá is szolgál meccsenkénti 19,7 pontjával, 10,7 lepattanójával, 3,8 gólpasszával és 3,8 szerzett labdájával, mi több, a 30-as teljesítményindexével a legjobb a felnőttmásodosztály teljes mezőnyében.

– Igyekszem az első csapatban szerzett tapasztalatokat minél inkább kamatoztatni a B-csoportban is. A bajnokság előtt még nem tudtam pontosan, hogy itt majd mekkora szerep hárulhat rám, de mostanra egész jól összeérett a játékunk, és próbálom vezéregyéniségként segíteni a csapatot. Jó formában, három győzelemmel zártuk az őszt. Pillanatnyilag az ötödikek vagyunk, de szeretnénk az alapszakasz végére beverekedni magunkat a legjobb négy közé, valamint a Hepp-kupában is bejutni a négyes döntőbe.

Róza az eddigiekben a Sopron otthonában hozta a legjobb produkcióját: 26 pontja mellé 20 lepattanót is beletett a közösbe.

– Lehet, hogy egyénileg ez a meccsem sikerült a legjobban, de legkedvesebb élményként biztosan a Dávid Kornél Akadémia legyőzése fog megmaradni erről az őszről. Cseppet sem érdekelt, hogy akkor nem hoztam olyan kiemelkedő statisztikai mutatókat, mert csapatként arattunk igazi bravúrgyőzelmet a feljutásra pályázó Dávid Kornél ellen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!