Tenisz
Fucsovics Márton

Közel jártunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.04.08 Frissítve: 2017.04.08 Kosárlabda női

Színmagyar csapatok, színvonalas élvonalbeli mérkőzésén maradtak épphogy alul női kosárlabdázóink.

Szombat délután kezdetét vette a női kosárlabda NB I rájátszása. Az alsóházi helyosztók első találkozóján az MTK Budapest kosarasai a BEAC Újbuda vendégei voltak.

Nagy Dóra együttese új játékelemekkel, komoly győzelmi szándékkal készült a fővárosi rivális elleni, idegenbeli találkozóra, amely sokáig a kedvük szerint alakult.

Bár az utószezonra nem kötelező U20-as játékos kezdetése, a már megszokottnak számító Koch Dóra, Jankó Flóra, Zsovár Orsolya, Székely-Horváth Zsuzsanna és Turóczi Nikolett ötös rajtolt kék-fehér részről. A második percig nem változott az eredményjelző, majd Zsuzsi és Niki festékbeli munkájával vezettek a lányok. Fej-fej mellett haladva, oda-vissza adogatták a vezetést a csapatok, 11-10-es BEAC előnynél Nagy Dóra időkéréssel törte meg, az ellenfél részéről egyre gyorsuló játék menetét.

Alapvető különbség mutatkozott a támadások vezénylésében a felek között, míg a hazai gárda gyors indításokból, pörgős akciókkal operált, Zsovár Orsiék számos támadásnál „kicentizték” a támadóidőt.

Szabó Bettina és Semsei Barbara is remekül szállt be a padról, előbbi hárompontosával még a vezetést is megragadták 16-17-nél a lányok, azonban a két éve még MTK mezben pattogtató Barnai Judit a dudaszó pillanatában talált be.

Nem pusztán támadófigurát villantottak újat, védekezésben is más rendszert próbáltak ki Nagy Dóra tanítványai, ebbe azonban még sok kommunikációs, helyezkedésbéli hiba csúszott, amiket a BEAC többnyire meg is büntetett.

A következő tíz percre nagyon felpörgött az MTK Budapest, Koch Dóra nemcsak védekezésben remekelt, támadásban is nagyszerű döntéseket hozott, melyekből ő is, és társai is eredményesek lettek. Semő és Zsovi tripláival még 26-26, majd Dorci hármasánál már hárompontos vendégelőny állt az eredményjelzőn, Balogh Judit jó érzékkel időt is kért.

Bár 5-0-ás BEAC futás következett, ritmusukat nem vesztették el a lányok, Zsuzsi kívül, belül eredményes volt, majd mögé sorakozva jöttek a többiek is, így kétpontos előnnyel pihenhettek.

Fordulás után nagyot változott a játék képe, fokozatosan magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a BEAC, melyet kezdetben még tudott tartani Székely-Horváth Zsuzsi vezetésével a csapat, a harmadik negyed derekán először tudott egy labdán túl ellépni vendéglátónk.

Nagy Dóra időkérésével csapata ugyan fújhatott, a kezek meg-megremegtek ezután is döntő szituációkban, így ezt az etapot öt ponttal hozta az újbudai alakulat. Tovább nehezedtek az MTK Budapest vezetőedzőjének gondjai, mikor Zsuzsi cserét kérve sántikált le a pályáról, fájós bokájával sokáig vissza sem tudott állni.

A zárószakaszban stabilan öt pont környékén tartotta vezetését a hazai csapat, mely a túloldali gyenge dobóhatékonyságból és védekezésbeli megingásokból következhetett. Az utolsó két percre ötpontos hátrányban, még egy nagy rohamra küldte időkérésekor övéit Nagy Dóra, azonban a fáradó MTK-s fejek, kezek és lábak nem bírták.

Végeredmény: BEAC Újbuda – MTK Budapest 71-62 (18-17, 22-25, 15-10, 16-10)

Legjobb dobók

BEAC Újbuda: Barnai 25 pont, Pusztai 15/3, Szabó F. 13, Lelik 8/6, Gocsmann 6/6

MTK Budapest: Székely-Horváth 22/6 pont, Koch 12/3, Zsovár 8/3, Semsei 7/6, Szabó B. 6/6

Balogh Judit: — Ami örömteli a mai meccsben a győzelmen túl, hogy ennyire gyenge játékból csak fejlődni lehet.

Nagy Dóra: — Azt gondolom, most játszottunk a legjobban a BEAC ellen, de az a védekezés, amit ellenük játszottunk, nagyon sok energiát vesz ki a csapatból. Bírtuk három és fél negyeden át, utána is megvoltak még a labdáink, de azokat már nem tudtuk gólra váltani. Innen már csak jobbak lehetünk.

Részletes statisztika ITT .

Bár szívük töretlenül vitte előre őket, sőt, taktikailag is számos pazar akciót tudtak megoldani a lányok, a harmadik negyed végén elkészülve erejükkel, nem tudtak a momentumot megaragadó BEAC-cal tovább lépést tartani. Nem túlzás azt állítani, talán az egész szezonban mindenki most volt leginkább diszponált, de sikeréhesen a győzelemért biztosan ezúttal tettek a legtöbbet ebben a párosításban női kosarasaink. Jutalmul győzelmet ugyan nem kaptak, de látványos javulásuk, elnyűhetetlen akaratuk újra megsüvegelendő.

Idő nem nagyon van azonban pihenésre, jövő szerdán érkezik a PINKK Pécsi 424 a Városmajorba, ahol ismét hasonló erőket kell megmozgatni a sikerért.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!