Atlétika
Moravcsik Angéla

Kosárlabda: megkezdte a felkészülést az Universiade-válogatott

Publikálva: 2023.07.03 Frissítve: 2023.07.03 Kosárlabda női

Dúl Panka, Király Andrea és Kenyeres Anett mellett az edzői stábban Hegedűs Péter képviseli klubunkat az Egyetemi Világjátékokra készülő magyar válogatottban.

Múlt hétfőn, június 26-án munkába állt a közelgő nyári Egyetemi Világjátékokra, az Universiadéra készülő magyar válogatott – számolt be a wbasket.hu.

Mint ismert, idén nyáron a kínai Csengtu ad otthont a 2021-ről mostanra halasztott seregszemlének. A női kosárlabdázók versenyében 14 csapatos tornát rendeznek; a mieink Japánnal és Argentínával kerültek közös csoportba.

A TFSE-MTK Budapest színeit képviselő Dúl Panka, Király Andrea, Kenyeres Anett trió mellett Aradi Zsanett, Bernáth Réka, Boros Berta, Karakó Dorina, Mányoky Réka, Mérész Beatrix, Salamon Zsófia, Szerencsés Tamara, Varga Sára és Wentzel Nóra alkotja a keretet. Emellett pedig a klubunk első csapatát az előző évadban irányító Magyar Bianka, Hegedűs Péter duó vezeti a válogatottat.

A négyhetes felkészülés során a magyar csapat az első felkészülési mérkőzéseit július 6-9. között a csehországi Klatovyban vívja, ahol a cseh, az angol és a holland U20-as válogatottal találkozik. Az Universiade helyszínére, Kínába július 24-én utazik a csapat, majd négy napra rá, július 28-án kezdődnek a női kosárlabdatorna küzdelmei.

CSOPORTBEOSZTÁS:
A-csoport: Japán, Argentína, Magyarország
B-csoport: Szlovákia, Tajvan, Brazília, Csehország
C-csoport: Finnország, Románia, USA
D-csoport: Lengyelország, Mexikó, Portugália, Kína

A csoportkört követően az első két helyezettek a felsőházban folytatják, míg a harmadikként és a negyedikként végző gárdák a 9-14. helyért játszhatnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!