Atlétika
Krizsán Xénia

Jókor játszottunk jól! (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.18 Frissítve: 2019.02.19 Kosárlabda női

Sorozatban tizenkét vereséget követően nyert újra csapatunk, ráadásul idegenben.

Több, mint három hónapja vártunk rá. Egészen pontosan november 10. óta, amikor is ugyancsak a PINKK Pécsi 424 ellen sikerült győzni. Akkor hazai pályán, ezúttal vendégként – viccelődhetnénk, hogy megtaláltuk a nekünk való ellenfelet, és most nyilván jó is a kedvünk, de ezért nagyon keményen meg kellett küzdeni. Ugyanis velünk együtt vasárnapi ellenfelünk is a bentmaradásért harcol, és a tabella alsó régióiban (is) minden pontnak óriási a jelentősége.

De ennek a győzelemnek a jogosságát nem lehet elvitatni az MTK Budapesttől. Jobban dobtunk, jobban lepattanóztunk, a négy negyedből hármat megnyertünk, egyedül a számunkra mindig kritikus harmadik játékrészben maradtunk alul hat ponttal. Ezen a napon ebből sem lett baj, mert jól működött a védekezés. És a támadás is, mert elöl jól olvastuk a hazaiak védőinek a helyzetét: észrevettük, amikor váltottak, hogy mikor kit kell megjátszani.

Ne szépítsük, kis csapatunk megjárta a poklot azzal a két kulcsmeccsel, amit január végén gyors egymásutánban 35, illetve 31 ponttal vesztett el a Vasas majd a BEAC ellenében. Innen felállni szép sportemberi teljesítmény, mert nincs az a csapat a világon, amelyet ne viselne meg két ekkora pofon, vagy éppen a tucatnyi mérkőzésen átívelő vereségsorozat. Bár részsikerek érték az MTK-t közben, rendre akkor ment jól a játék, amikor az esélytelenek nyugalmával álltunk ki.

Ezért írtuk a PINKK elleni meccs előtti beharangozónkban, hogy jó lenne végre jókor jól játszani – és lőn! Fejben nagyon ott voltak a mieink, támadásban és védekezésben is mindenki hozzátett, egyben volt a társaság. De egyénileg is lehetett dicsérni: Hegedűs Janka 18 pontja, hét lepattanója, hat szerzett labdája és ugyanennyi gólpassza kívánkozik az élre, Szabó Flórától szép teljesítmény a kilenc-kilenc pont és lepattanó, betegen pedig különösen, míg a nyolc lepattanót és négy labdát szerző bedobó, Süle Krisztina úgy volt az egyik legfontosabb láncszem, hogy alig dobott rá.

Hát ezek egy kellemes meglepetés, egy idegenbeli siker receptjei.

Nagy Dóra: – Maradéktalanul végrehajtottuk a megbeszélteket és a gyakoroltakat. Kőkeményen védekeztünk, míg támadásban jól játszottunk.

Végeredmény:

PINKK Pécsi 424–MTK Budapest 56–63 (14–19, 15–19, 18–12, 9–13)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!