Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: Edzőnkkel, Viszota Krisztinával a soraiban nyert Európa-bajnokságot a magyar válogatott

Publikálva: 2023.06.20 Frissítve: 2023.06.19 Kosárlabda női

ESBA senior Eb: Európa-bajnok a Magyarország Angyalai női együttes.

Veretlenül nyerte a Magyarország Angyalai nevű hölgykoszorú az ESBA senior Európa-bajnokságot a portugáliai Albufeirában rendezett kontinensviadalon. A finálé félidejében hárompontos hátrányban voltak a magyar hölgyek, de remek második félidőt produkálva fordítottak, és megnyerték az Eb-t.

Női 50+, döntő: Magyarország Angyalai–Valdo (német) 40-31 (8-9, 6-8, 11-3, 15-11)
Magyarország Angyalai: Viszota 2, UJVÁRY 14, KRANJECZ 13/3, Kovács-Szűcs, Partiné Szilágyi G. 4. Cs.: Dr. Benedek, RADNÓTY 2, Molnár K. 5.
Statisztika.
A roppant küzdelmes, de igen kevés pontot hozó első félidőben azok a német hölgyek játszottak valamivel pontosabban, akiknek egy mérkőzéssel kevesebb is elég volt a döntőbe jutáshoz, mint honfitársnőinknek. Félidőben 17-14-re vezetett a Valdo. Szünet után aztán összeállt a védekezés, és ebből sikerült néhány ügyes és a szó szoros, valamint átvitt értelmében egyaránt pontos akciót vezetniük Viszota Krisztináéknak. A harmadik negyedben három ponton tartva az ellenfelet fordított, és a záró szakasz előtt ötpontos előnyt szerzett a magyar csapat. A negyedik negyed hozott igazán színvonalas, döntőhöz méltó játékot, amelyben a kint tartózkodó férfi csapataink játékosainak buzdítása mellett „angyali hölgyeink” tovább növelve előnyüket végül kilenc ponttal megnyerték a finálét, és Európa-bajnokok lettek!

A csapat tagja, Viszota Krisztina, az U14-es együttesünk edzője.

Kosárlabda: Edzőnkkel, Viszota Krisztinával a soraiban nyert Európa-bajnokságot a magyar válogatott

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!