Tenisz
Fucsovics Márton

Kosárlabda: remekül sikerült a Szekszárd elleni mérkőzés

Publikálva: 2023.09.22 Frissítve: 2023.09.22 Kosárlabda női

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési meccsen a TFSE-MTK Budapest 13 ponttal nyert – hazai pályán – a KSC Szekszárd ellen.

Mindkét gárda az utolsó felkészülési mérkőzését vívta szeptember 22-én délután. A TFSE-MTK Budapest teljes kerettel készült a találkozóra, míg a KSC Szekszárd Mányoky Réka, Miklós Melinda és Theodoreán Alexandra nélkül állt fel a dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

A wbasket.hu beszámolója szerint Ana Vojtulek és Sha Carter kosárváltásával kezdődött az összecsapás, majd betalált a hazaiaktól Dúl Panka és Monika Czinano, így másfél perc után 6-2-nél már szekszárdi időkérés miatt állt a játék. A folytatásban rendezte sorait a KSC, és 8-8-nál egyenlítettek is a vendégek. Innentől az első negyedben szinte végig fej-fej mellett haladt a két együttes. Az első tíz perc végén két indításos kosárral megugrott a TFSE-MTK, és a megszerzett előnyéből három pontot a negyed végére is megőrzött, ezzel 17-14 állt az eredményjelzőn.

A második negyed első találatát Dúl Panka szerezte, így Zseljko Djokics ismét gyorsan időt kért. Határozottabb védekezéssel lépett fel a Szekszárd, 20-19-nél a vezetést is átvette. Ezzel a lendülettel a második szakasz közepére – Sara Krnjics és Nikola Dudasova találataival – 26-22-re ellépett a Szekszárd, ekkor már Hegedűs Péter időkérése állította meg a játékot. A TFSE-MTK nem engedte leszakítani magát: Dúl Panka állt a csapat élére, 11 pontot, közte három triplát értékesített, amivel visszavette az irányítást a házigazda. A Szekszárd kosárcsendjét Horváth Bernadett törte meg, de Pankától a húga, Dúl Terka sem akart lemaradni ponttermésben – az ő öt pontja zárta a félidőt. Az egykezes dudaszós triplája 39-31-re alakította az állást. A félidőben Dúl Panka 16 pontnál, Baa Dominika 6-nál járt hazai oldalon. A vendégeknél a 6-6 pontos Holcz Rebeka és Jacinta Monroe voltak a legeredményesebbek.

A harmadik negyed elején Jacinta Monroe 2+1-es megoldásával szépített a KSC. Nem sokkal később Ana Vojtulek is megvillant. A TFSE-MTK első mezőnykosarára közel négy percet kellett várni. Ez Sha Carter nevéhez fűzödött, majd Dúl Panka – negyedik tripláját is értékesítve – 45-36-nál visszaállította csapata kilencpontos előnyét. Ez követően Sha Carter pillanatai következtek, két triplával és egy faulttal együtt bedobott duplával – 54-40-nél – már 14 pont választotta el a feleket. A harmadik negyed második felét egyértelműen Hegedűs Péter tanítványai uralták, így a folytatásban tovább nőtt a differencia. Igaz, Burján Laura triplája éppen akkor érkezett, amikor Nikola Dudasova a bokáját fájlalva a földön maradt. Kiválása után beszűkült a KSC rotációja, ritmusát is veszítette a vendég gárda. A harmadik negyed végére 62-44-re lépett el a TFSE-MTK.

A zárószakasz elején pedig Szabó Fanni triplájával a 20 pontot is átlépte a differencia. Becsülettel küzdött a Szekszárd, láthattunk szép megoldásokat Szücs Grétától, ismét megvillant Jacinta Monroe is. Eközben a nagy előny birtokában hazai oldalon némileg visszaesett a játék intenzitása, de egy-egy extra megmozdulás Monika Czinanótól vagy éppen Vladár Róza első találata, stabilan 15-17 pontos különbséget eredményezett. Sőt, Király Andrea triplájával 74-54-nél visszaállt a 20 pontos különbség. A hajrában Ana Vojtulek állt a KSC élére, egészen 74-62-re felzárkózott pontjaival a szekszárdi együttes. Ennél közelebb viszont nem kerültek a vendégek. A végeredmény 77-64 lett.

TFSE-MTK Budapest–KSC SZEKSZÁRD 77-64 (17-14, 22-17, 23-13, 15-20)
Felkészülési mérkőzés
Budapest, dr. Koltai Jenő Sportközpont

TFSE-MTK Budapest: Carter 15/6, Dúl T. 7/3, Szabó 9/6, Czinano 6, Dúl P. 20/12. Csere: Vígh, Baa 6, Vintsilaiou, Király 6/6, Németh 3, Burján 3/3, Horváth, Vladár 2.
KSC Szekszárd: Stanacev 4, Krnjic 6, Vojtulek 18, Holcz 6, Dudasova 2. Csere: Horváth 4, Monroe 11, Árvai, Boros 4, Szücs 9/3

Jövő héten már mindkét csapat tétmérkőzésen lép pályára. A nyitófordulóban a TFSE-MTK Budapest a Sopron Basket, a KSC Szekszárd a BKG PRIMA Natura Szigetszentmiklós csapatát fogadja.

(A képek forrása: wbasket.hu és Borhi Mihály/TFSE)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!