Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: „Ez ilyen ezüstös szezonra sikerült…” – Hegedűs Péter az NB I/B-s második helyünk után

Publikálva: 2023.05.16 Frissítve: 2023.05.16 Kosárlabda női

Az MTK-TFSE egészen az utolsó fordulóig harcban volt a bajnoki címért a másodosztályban, végül azonban a mieinknek – a győztes Csata DSE mögött – be kellett érnie a második hellyel az NB I/B-ben. Hegedűs Péter vezetőedzőnk – elsősorban a végeredmény miatt – felemás érzésekkel, de összességében büszkén értékelte a lányok egész évados teljesítményét.

Mint arról beszámoltunk, az MTK-TFSE szombaton a PINKK-PVSK U23-as együttese elleni, idegenbeli győzelemmel zárta a másodosztályú bajnokságot, és ennek köszönhetően a meccs után átmenetileg a tabella élére is ugrott. A bajnokavatással viszont meg kellett várni vasárnapot, ugyanis a mieink aranyérméhez vasárnap – a forduló előtti éllovas – Csata DSE vereségére lett volna szükség. A Csata végül sajnos érvényesítette a papírformát, simán verte hazai pályán a MAFC-ot, ezzel megszerezve az NB I/B-s bajnoki címet. (Mindkét gárda 8/2-es mérleggel végzett a rájátszásban, de az egymás elleni mérleget tekintve – két ponttal – alulmaradtunk.) Hegedűs Péter csapata így a második helyen fejezte be az évadot.

– Összességében hosszú szezonon vagyunk túl, rengeteg meccs van a lányok háta mögött, hiszen többen az A-csoportban is rendszeresen játszottak, ráadásul a játékosok zöme ezzel párhuzamosan az egyetemi bajnokságban szintén folyamatosan érdekelt volt – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Hegedűs Péter. – Ha az összképet nézem, végig nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk: az alapszakaszt mindössze egyetlen vereséggel zártuk, majd a rájátszásban pedig kétszer kaptunk ki. A bajnokság mellett a Hepp-kupában nyert ezüstéremmel is szép eredményt értünk el, úgyhogy mondhatni: ez ilyen ezüstös szezonra sikerült… Nyilván, ez most még kicsit fájó, hogy csak két pontot múlott a bajnoki címünk, de mindent egybevetve, nincs okunk szégyenkezni, végig jól dolgoztak a lányok.

Hegedűs tavaly nyáron – egyéves szünet után – vette át újra az MTK-TFSE irányítását, és a 2022-ben elért hatodik helyünkhöz képest a mostani ezüstéremmel határozottan előrelépett második csapatunk.

– Az előző évadhoz képest a múlt nyáron nagy mértékben kicserélődött a keret, amelyet rendre az A-csoportban szereplő fiatal játékosok egészítettek ki – mondta. – Tényleg remek egyveleget alkottak a lányok, és sokat fejlődtek az idény alatt. Az egyik legfontosabb jellemzője volt a csapatunknak, hogy a nehéz helyzetekben sem adtuk fel. Ezt jól példázza a pécsi zárómeccs is: a félidőben ugyan húsz ponttal vezetett az ellenfél, de végül összeszedtük magunkat, és nagyot harcolva sikerült megfordítani a mérkőzést. Ami különösen fontosnak bizonyult, hiszen ezzel jó szájízzel zárhattuk le a szezont.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!