Atlétika
Krizsán Xénia

Jó meccs és pontrekord (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2019.01.13 Frissítve: 2019.01.13 Kosárlabda női

Kimondva, kimondatlanul amolyan ráhangolódásnak szántuk a PEAC-Pécs elleni mérkőzést a következő hetek alsóházi rangadóira, és nemcsak a szoros, 74–86-os eredmény volt biztató, hanem a gördülékeny támadójáték is. Persze a vereség ettől még vereség, de jó volt látni, hogy alig több, mint három perccel a vége előtt csupán két kosárnyi volt a különbség.

Ezúttal támadásban sikerült kifejezetten jó ritmusban kezdeni a mérkőzést, egymást követték a szebbnél szebb akcióink, nem látszott a pályán, hogy immár az első és a második számú irányítónk is hiányzott. A helyettes, Baksa Bettina ugyanis három pontos dobásnak köszönhetően hamar önbizalmat szerzett, és ettől a dirigálás is jobban ment, de hozzá kell tenni, a társakban ezúttal remek partnerekre lelt. A jó ritmusú támadások ugyanis jó dobásokat szültek – csakhogy odaát is sorra bepottyantak a kísérletek, de az, hogy fej fej mellett haladtak a felek, ránk nézve volt hízelgő.

Mégiscsak a sereghajtó fogadta a hatodik helyezettet.

Bíztunk benne, hogy a szoros első negyed után az marad a mérkőzés a másodikban is, és lőn! 22–27 után nem engedtük el az ellenfelet, sőt kétszer, 34–33-nál és 36–35-nél a vezetést is sikerült megszerezni, utóbbi állást három és fél játékperccel a félidő előtt jegyezhettük fel. Bernáth Rékának tapsolhattunk a legtöbbet ebben az időszakban: kettő plusz egyes kombinációja majd hárompontosa sokat segített abban, hogy tapadni tudjunk a pécsiekre. Csakhogy... Az első félidőt, vagyis a második negyedet egy 1–10-es negatív szériával zártuk, ezért nagy kár volt, mert ezzel nyolcpontos előnyhöz juttattuk a PEAC-Pécset a térfélcserére.

Folytatódott a rossz sorozat a fordulás után is, a 23. percben, 37–51-nél már a 14. pontot kaptuk zsinórban, és bár ezen a ponton sikerült kicsit megállítani a belelendülő vendégeket, a 26. percben, 42–60-nál már 18 egységnyi távolság tátongott a csapatok között. Nem jöttek jól az eladott labdák sem, de leginkább a lepattanókkal és Sara Imovbiohhal gyűlt meg a bajunk: ekkor már úgy tűnt, mintha minden lecsorgó labda a 192 centis nigériai légiós kezei között landolna, aki a mérkőzés végére 20 lepattanóig, azon belül pedig 10 támadólepattanóig jutott. Elképesztő számadatok, egyértelműen ő volt a mérleg nyelve ezen a találkozón, főleg, hogy pontban pedig 30-ig jutott.

Bármennyire is szélmalomharcot vívtak vele a centereink – akik lepattanók helyett inkább sajnos csak a faultokat gyűjtögették Imovbiohon, aki 15 személyi hibát harcolt ki ezen a mérkőzésen –, nagy örömmel konstatálhattuk, hogy az MTK-nak volt tartása, és nem törődött bele az egyébként a papírformának sajnos teljes mértékben megfelelő vereségbe. Három gyors duplával lefaragtuk a különbség egyharmadát, a negyedik negyedben, Szabó Flóra hármasa után pedig a kétharmadát: a 37. percre 73–79-re zárkóztunk fel! Triplára azonban tripla volt a válasz, ismét a pécsiek hajráztak jobban, nem hagytak esélyt, hogy igazán veszélybe sodorjuk a győzelmüket, mégis...

Mégis van mit dicsérni, kiemelni a mieink játékából: egyénileg egyértelműen Baksa Bettinát, aki azzal hálálta meg, hogy Nagy Dóra kényszerből, de az ő kezébe helyezte a karmesteri pálcát, hogy mind a pontok (13), mind a gólpasszok (6) terén megdöntötte idénycsúcsát – nem véletlenül hagyta a pályán edzője 40 percre, ami manapság nagyon ritka. Amiként az is ritka, hogy csapatunkból öt játékos is tíz pont fölé kerüljön, márpedig most ez történt, és ez oda vezetett, hogy termékenységi rekordot döntöttünk: mostantól a szombaton elért 74 pont a csúcsunk ebben az idényben, amit egy mérkőzésen dobtunk (eddig 71 volt, amit érdekes módon idegenben, Győrben értünk el).

Az előző meccsen jól védekeztünk, most jól támadtunk. Sikerült megtalálni a megfelelő arányokat a külső és a belső dobások között is, amihez hozzájárult a több jó teljesítmény mezőnyposztokon. Most már „csak” össze kell turmixolni ezen erényeket, és akkor kiderül, mit tud ez az MTK!

Nagy Dóra: – Semmilyen szakmai értékelésbe nem mennék bele, gratulálok a csapatomnak, mert extrateljesítményt nyújtott. És ha a két centeremnek nem kell ennyit a padon ülnie, nem tudom, mi lett volna az eredmény...

Végeredmény:

MTK Budapest–PEAC-Pécs 74–86 (22–25, 15–20, 15–21, 22–20)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!