Atlétika
Vári Péter

Kosárlabda: az MTK-TFSE győzelemmel kezdte a rájátszást az NB I/B-ben (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.04.06 Frissítve: 2024.04.06 Kosárlabda női

Második csapatunk – hazai pályán – magabiztosan verte a Mecsek-PVSK U23-as együttesét a felsőházi rájátszás első körében.

A másodosztályban szereplő MTK-TFSE a hetedik helyen jutott be a rájátszásba, amelynek első fordulójában a mindeddig győzelemmel nélkül álló Mecsek-PVSK U23-as alakulata várt a mieinkre. Bozsó Ádám tanítványai az alapszakaszban mindkétszer simán verték a pécsieket.

Együttesünk esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést, és öt perc alatt 9-2-re ellépett, ezután viszont a lányok némileg visszavettek az iramból, amelyet ki is használták a vendégek, és egy pontra zárkóztak fel a nyitónegyed végére (13-12). A folytatásban továbbra is a kék-fehérek vezettek, ugyanakkor csak minimális különbséggel – a nagyszünetben 27-25 állt az eredményjelzőn. 

A fordulást követően a lányok magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, és 26-10-re megnyerték a harmadik felvonást, így magabiztos előnyről várhatták a zárószakaszt (53-35). A végjátékban aztán erődemonstrációt tartott csapatunk: a 22-4-re lehozott negyedik negyednek köszönhetően az MTK-TFSE végül 36 pontos győzelmet aratott a párharc első meccsén, s ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. 

A mieink legeredményesebbjeként Vígh Bernadett, Horváth Dóra és Gróf Tímea Anna egyaránt 14-14 ponttal zárt.

Folytatás jövő szombaton Pécsen, a párharc visszavágójával. 

Női Amatőr NB I, rájátszás, 1-16. helyért
MTK-TFSE–Mecsek-PVSK U23 75-39 (13-12, 14-13, 26-10, 22-4)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!