Atlétika
Szabó Beatrix

Frusztráló szezonnyitó

Publikálva: 2019.09.01 Frissítve: 2019.09.01 Kézilabda

Nem tudtuk borítani a papírformát a Vác otthonában.

Váci NKSE–MTK Budapest 31-21 (18-11)
Vác Városi Sportcsarnok, 510 néző
Vezette: Medve, Südi

Váci NKSE: Arenhart 1 – Radoszavljevics 5, Kácsor 6, Kuczora 8 (5), Helembai 2, Hámori 1, Diószegi 5 Csere: Bukovszky, Hadfi (kapusok), Szeberényi, Szabó K., Lakatos 1, Paróczy, Szondi 1, Káldy, Kovács N. 1
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

MTK Budapest: Suba – Fekete B. 2, Tóth E. 7 (3), Szabados, Dakos 3, Mihálffy 1, Dávid-Azari 1 Csere: Sági (kapus), Sziráki, Pál T. 3, Sallai, Horváth D., Gerháth 1, Juhász E. 3, Zsiborás, Szöllősi-Zácsik
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3
A mérkőzés alakulása: 9. perc: 6-6; 18. p.: 12-7; 26. p.: 16-9; 36. p.: 20-14; 46. p.: 26-16; 55. p.: 31-19

A K&H liga 1. fordulójában csapatunk az előző szezon ötödik helyezettje, a Váci NKSE otthonába látogatott. Golovin Vlagyimir sérülés miatt még nem számíthatott Győri Barbarára, aki pénteken edzhetett először újra társaival.

Nagyjából tíz percig tudtuk tartani a lépést a házigazdával, ám 6-6 után –y 5-1-es rohammal – leszakított minket a Vác. Golovin Vlagyimir a mérkőzés előtt úgy nyilatkozott, a kemény védekezés és a technikai hibák minimalizálása lehet a győzelem kulcsa. Sajnos, a fentiekből nem sokat láttunk viszont a pályán, így a hazaiak Kácsor Gréta és Kuczora Csenge vezetésével már a szünetre hétgólos előnyre tettek szert (18-11).

A folytatásban sem változott döntően a játék képe: hadilábon álltunk a gólszerzéssel, Barbara Arenhart rendkívül sok fejfájást okozott a mieinknek, míg a védekezésünk csak nem akart összeállni. A játékrészt derekán előbb tíz-, majd tizenkét gólos előnynek örülhettek Szilágyi Zoltán tanítványai, és bár az utolsó öt percben már nem vették be kapunkat, így is sima győzelmet arattak (31-21).

Nincs sok idő búslakodni, kedden az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában lépünk pályára.

Golovin Vlagyimir:Sajnos semmi nem sikerült abból, amit megbeszéltünk. Minden játékunkba hiba csúszott, amikor pedig épp helyzetbe tudtunk kerülni, Arenhart védett. Nem örülök, hogy így alakult. Nehéz helyzetben vagyunk, gyakorlatilag újra kell kezdenünk mindent.



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!