Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: a fókusz magunkon lesz Győrben

Publikálva: 2023.09.11 Frissítve: 2023.09.11 Kézilabda

A következő két mérkőzés kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a saját játékunkat pontosítsuk, téthelyzetben gyakorolhassunk.

A hétvégi mérkőzés nem kézilabdacsapatunk tervei szerint alakult, ugyanis nem sikerült megszerezni az első pontokat a Moyra-Budaörs Handballt fogadva, 33-32-es vereséget szenvedtek a mieink. A következő két hétben pedig a két Bajnokok Ligája csapat elleni párharcok szerepelnek a programban, melynek első állomásán, szerdán Győrben lépnek pályára Vágó Attiláék.

Ellenfelünk a K&H Ligában szintén két meccsen van túl, először a Békéscsaba ellen nyert 37-23-ra, majd a Motherson-Mosonmagyaróvár otthonában a hazai csapat nagy meglepetést okozott, hiszen 33-30-ra legyőzte a győri alakulatot. A Győr a magyar bajnokságban ‒ kivétel az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen ‒ évek óta nem szenvedett vereséget. Ezután az összecsapás után a BL is elkezdődött hétvégén, ahol a Brest Bretagne Handball vendégeként szoros csatában egy góllal bizonyultak jobbnak. 

A tavalyi szezonban hazai pályánkon sima győri siker született, míg idegenben nagyon szépen helyt álltunk a kiváló kézilabdázókat felvonultató csapat ellen, hiszen csupán hat góllal kaptunk ki. Az előző idény óta a legnagyobb változás a győrieknél a vezetőedző személye volt, Ambros Martint Ulrik Kirkely váltotta. A játékosállományhoz pedig Bruna de Paula, Emilie Hovden és a kapus Duijndam Rinka csatlakozott.

Abban biztosan lehetünk, hogy a mieink ezt és az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni mérkőzést is arra fogják használni, hogy a saját játékukat pontosítsák, amire kiváló gyakorlást jelent ez a két találkozó.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 3. forduló

2023. szeptember 13. 18:00, Győr, Audi Aréna

Győri Audi ETO KC‒MTK Budapest

Játékvezetők: Benya-Hantos D., Kovács K.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!