Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kézilabda: az U19 egy góllal nyert Békéscsabán, az U15 bejutott a felsőházba

Publikálva: 2023.11.22 Frissítve: 2023.11.21 Kézilabda

Nagy csata után hozta el Kekezovity Marinko csapata a két pontot a Viharsarokból.

A serdülők a szombathelyi csapattal mérkőztek meg, a találkozójuk 7-0-s hátránnyal indult, és ezután sem sikerült megnehezítenünk a hazaiak dolgát, a szünetre jelentős lemaradásban voltunk. A második játékrész sem hozott változást, igaz sikerült többször betalálnunk a szombathelyi kapuba, mint az első félidőben. A mérkőzést 43-21-re veszítettük el.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 9. forduló

Szombathelyi KKA‒MTK Budapest 43-21 (24-9)

Báthori Gábor: ‒ Szombathelyre utaztunk és a Dunaújváros elleni mérkőzés első félidőben látott játéka után bizakodva vártam a jó teljesítményt a lányoktól. Sajnos az első tíz percben eldöntötték a szombathelyiek a két pont sorsát. Volt néhány szép akciónk, de összeségében a játék minden elemében jobb volt az ellenfelünk.

A serdülő bajnokság mellett az U15-ben is bizonyítanak fiataljaink, ahol a tét már a felsőházba jutás volt, amit a NOVA Kézisuli elleni 44-17-es sikerrel meg is valósítottak a mieink. A jó játék a második mérkőzésen is megvolt, ahol a Vecsés SE csapatát győztük le 62-9-re.

Báthori Gábor: ‒ A hétvégén két mérkőzés várt ránk, ahol a NOVA ellen találkozó tétje a biztos felsőházba jutás volt. A vártnál könnyebben, magabiztos játékkal nyertünk. Ezt a formát a Vecsés ellen is megőriztük, így összeségében két nagy arányú győzelemmel zártuk ezt a hetet és az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a felsőházban kezdjük meg a tavaszi szezont. Gratulálok a lányoknak!

Az ifik parádésan kezdték a mérkőzésüket a lila-fehérek otthonában, 6-1-re vezettünk. A folytatásban visszajött a meccsbe ellenfelünk, és onnantól kezdve végig fej-fej mellett haladtak a felek, olyannyira, hogy a szünetre is döntetlen állással mehettek a felek.

A második játékrészben sikerült újra ellépnünk, Törőcsik Liliána 45. percben szerzett góljával 26-22 volt az állás a javunkra. A hazai időkérés után ismét utolértek minket a békéscsabaiak, ám a végjátékban Vas Bereniké több védéssel, Fehér Dominika pedig két góllal akadályozta meg, hogy vendéglátóink fordítsanak. A meccs végére Kolumbán Kíra tett pontot, akinek a találatával 31-30-ra diadalmaskodtunk.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 9. forduló

Békéscsabai ENKSE‒MTK Budapest 30-31 (18-18)

Kekezovity Marinko: ‒ Jó ritmusban kezdtük a meccset, amivel az első játékrészben nagyobb előnyhöz jutottunk. Ezután visszaesett a játékunk, így a hazai csapat felzárkózott. A találkozó hátralévő részében kiegyenlített meccsek zajlottak, de végül egy kis szerencsével sikerült minden zsákmányt megszereznünk. A sok kihagyott helyzet és technikai hiba ellenére úgy gondolom, hogy mindkét pontot megérdemeltük, mert a lányok a szívükkel küzdöttek és a maximumot nyújtották. Szívből gratulálok a lányoknak a győzelemhez és a kiváló küzdéshez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!