Atlétika
Nagy Marcell

Elkezdődött a serdülő döntő

Publikálva: 2017.05.11 Frissítve: 2017.05.11 Kosárlabda női

Bravúros, egész éves teljesítményével az ország nyolc legjobb U15-ös leány kosárlabdacsapata között az MTK Budapest. A lányok rengeteg tapasztalattal gazdagodtak az első napon.

Csütörtök délelőtt kezdetét vette a nemzeti leány serdülő bajnokság nyolcas döntője. Az MTK Budapest utánpótlás kosarasai mellett a Vasas Akadémia, a Széchenyi KA, a KSC Szekszárd, a Csata DSE, a Török Flóris – Törekvés SE, a Soproni Darazsak Akadémia és a DVTK-ÉLKSK képviselteti magát az U15-ös korosztály legjobbjai között.

A vasárnapig tartó döntőt a BEAC Újbuda otthonában, a Gabányi Sportcsarnokban rendezik. A budapesti kék-fehérek a B-csoportban a Vasas, a Szekszárd és a győri Széchenyi Akadémia ellen mérkőznek csütörtökön és pénteken.

Kezdésnek a KSC Szekszárd várt a lányokra, kiknek már a hazai mezőny krémjébe kerülés óriási előrelépést jelent, tekintve, hogy szezon előtt a legjobb tizenhat közé jutás volt a tehetséges generáció elé tűzött cél.

Álmos kezdés után felzárkózás következett, majd a második és a harmadik etapban ugyanez a forgatókönyv ismétlődött. Nagy iramban játszott mindkét fél, ami több hibát is hozott magával – összesen 47 eladott labdája volt a fővárosi csapatnak –, végül a szekszárdiak örülhettek első döntőbeli sikerüknek.

Végeredmény: KSC Szekszárd – MTK Budapest 70- 48 (16-7, 22-14, 19-12, 13-15)

Dénes Diána 10 pont, Gróf Júlia, Szűcs Laura 8-8, Bojtár Boglárka 7/3, Szabó Réka 6, Mátyásy Lili, Nagy Cecília 3-3, Sárközy Borbála 2, Jankó Borbála 1

Kora este a Vasas Akadémia ellen következett a folytatás, a fővárosi csapatok mérkőzése már nagyobb iramban indult, ami elsősorban a pasarétiek malmára hajtotta a vizet. Tíz perc után máris húszpontos előnyt szorgoskodtak össze a piros-kékek, amit a második negyedben valamelyest tudtak kompenzálni Dohar István tanítványai.

A második negyedet már négy ponttal az MTK Budapest nyerte, ám a második félidőre megint rákapcsolt a Vasas. Újabb harmincpontos etapot produkáltak, Dombai Réka ponterős játékának köszönhetően – 33 pont, 16/21 mezőnymutatóval –, amire a záró szakasz MTK-s feltámadása sem volt kellő válasz.

Végeredmény: Vasas Akadémia - MTK Budapest 92-52 (30-10, 12-16, 30-7, 20-19)

Bojtár Boglárka 14 pont, Dénes Diána 9, Gróf Júlia 7, Mátyásy Lili, Szűcs Laura 6-6, Nagy Cecília 4, Sárközy Boglárka, Szabó Réka, Tóth Klára 2-2-2

A vereségekkel biztossá vált, hogy hétvégén az alsó ágon folytatják a lányok a nyolcas döntőt, előtte pénteken 13:00 órakor a Széchenyi Kosárlabda Akadémia ellen zárják a csoportot a városmajori kosaras palánták.

Szurkolóink és a szülők egész napos szurkolását köszönjük, arra biztatunk mindenkit, pénteken is kísérjük el minél többen a lányokat a Gabányi László Sportcsarnokba.

/képek forrása: Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság Döntő 2017/

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!