Kézilabda
Török Lilly

Kosárlabda: veresége ellenére elődöntőben a magyar 3x3-as válogatott

Publikálva: 2024.04.13 Frissítve: 2024.04.13 Kosárlabda női

Szabó Fannival a soraiban felálló magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott kikapott Egyiptomtól a hongkongi olimpiai selejtezőtorna csoportkörének harmadik fordulójában, ezzel együtt továbbjutott az elődöntőbe.

A Böröndy Vivien, Mompremier Beatrice, Papp Diána, és a kék-fehér Szabó Fanni összeállítású csapat pénteken a házigazda hongkongiakat és a lengyeleket is magabiztosan verte, és szombaton az A-csoport megnyeréséért szállt harcba az 1/1-es mérleggel álló afrikaiak ellen. A találkozó bő félórás csúszással kezdődött a színpompás sárkányjelmezeket felvonultató nyitóünnepség miatt, de ez nem zavarta meg Földi Attila kapitány együttesét, amely a honosított Mompremier három pontjával kezdett, majd Böröndy duplát dobott. Az ellenfél nem szakadt le, sőt, 10-5-re fordított, részben a gyenge magyar lepattanózás miatt. A tízperces játékidő derekán 11-6 volt az állás, majd Egyiptom hét pontra meglépett, ekkor Papp duplája állította vissza az ötpontos távolságot. Ezt a hátralévő időben hasztalanul próbálta faragni a magyar csapat, amely 20-17-re kikapott, és elszenvedte első vereségét a hongkongi viadalon.

A válogatott a FIBA pontszámítása alapján, az MTI helyszínről származó információi szerint ennek ellenére csoportelsőként jutott tovább az elődöntőbe, azaz már csak két siker választja el a párizsi kvótától. A magyarok vasárnap 9.30 órakor Azerbajdzsánnal küzdenek meg a négy között.

A vasárnapig tartó nyolccsapatos tornán a két kvartett első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, ahol keresztbejátszanak az együttesek, végül a tornagyőztes szerez ötkarikás kvótát.

Fotó: wbasket

A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a Japánban található Ucunomija lesz május 3-5. között – magyar érdekeltség nélkül –, a harmadik pedig Debrecen, május 16-tól 19-ig. Ha Földi Attila együttese nem jár sikerrel Hongkongban, akkor a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első 3-3 együttes mehet majd az olimpiára.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!