Atlétika
Krizsán Xénia

Egy félidő a pokolban

Publikálva: 2016.03.04 Frissítve: 2016.03.04 Kézilabda

Péntek este pótolták a K&H női kézilabda liga 19. fordulójából elhalasztott Győri Audi ETO KC – MTK Budapest mérkőzést. A kék-fehérek az első félidőben még tartották a lépést ellenfelükkel, de a másodikban elfogytak.

Győri Audi ETO KC – MTK Budapest 38-16 (18-12)
Audi Aréna, 2282 néző
Vezette: Balogh B., Tóth V.

Győri Audi ETO KC: Grimsbö, Kiss É. – Moharos 1, Knedlikova 1, Hudák, Hársfalvi 5, Görbicz 4/1, Kovacsics 1, Sulland 6/5, Lakatos R. 1, Amorim 1, Orbán A. 6, Groot 5, Broch 7
Vezetőedző: Ambros Martin

MTK Budapest: Putz, Ignácz-Pethő – Bacikova 3, Tóth M. 5, Balog B., Szádvári, Török P. 1, Horváth D., Kovács G., Blaubacher, Gera 1, Dakos 1, Termány 5, Hosszu, Gorilszka
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 6/6, ill. 0
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
A mérkőzés alakulása: 8. perc: 6-3, 16. perc: 10-6, 24. perc: 14-10, 38. perc: 23-13, 46. perc: 30-14, 54. perc: 34-14

Sérülése után visszatért az MTK Budapest felnőttcsapatába Blaubacher Dóra, a kék-fehérek fiatal átlövője, és – némileg talán meglepő módon – ezúttal a rutinos Barna Éva, Valovics Nóra kettős maradt ki a pénteki meccskeretből. 

A győrieknél még pályára lépett – a nyáron a Ferencvároshoz távozó irányító – Kovacsics Anikó, visszatért Görbicz Anita, viszont Ambros Martin továbbra sem számíthatott a sérült Tomori Zsuzsannára. 

A találkozó nagyjából a papírformának megfelelően kezdődött: a győriek idejekorán egyértelműsíteni próbálták dominanciájukat, a kék-fehérek pedig igyekeztek lépést tartani ellenfelükkel. Ez utóbbi – a sok pontatlanság ellenére is – az első játékrészben többé-kevésbé sikerült, többek közt – az öt gólig jutó – Tóth Melindának köszönhetően. A tizenötödik percben állt be a győriek kedvence, Görbicz Anita, akit hatalmas üdvrivalgással köszöntött a hazai közönség. A szünetre végül hatgólos győri előnnyel vonultak a csapatok, ami nagyjából megfelelt a játék képének, és amivel a szíve mélyén minden MTK drukker kiegyezett volna.

A második játékrészben az „öltözőben maradtak” a vendégek, és az egyik emberelőnyt kihasználva, gyorsan lerázta ellenfelét az ETO. Az idő múlásával folyamatosan nőtt a szakadék a csapatok között: a kék-fehérek egyre fáradtak, a hazaiak viszont percről-percre magabiztosabban, felszabadultabban játszottak, sokszor látványos megoldásokkal szórakoztatva a több mint kétezer fős közönséget. A második félidőben beálló Kiss Éva szinte megbabonázta a fővárosiakat, akik mindössze négy gólt tudtak dobni neki 30 perc alatt. A fentiekből adódóan sajnos nem lehetett más a vége, mint kiütéses hazai siker.

Jól jön most a három hét szünet az MTK Budapestnek, hiszen két rendkívül fontos mérkőzés vár még  a csapatra az alapszakaszban, a Mosonmagyaróvár, és a Vác ellen. 

Golovin Vlagyimir: – Az első félidőben szépen küzdöttünk, megnehezítettük a győriek dolgát, a második félidőre viszont teljesen szétestünk. Nem volt önbizalmunk, és nem is küzdöttünk eléggé, ezt pedig a Győr könyörtelenül megbüntette.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!