Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: idén nem sikerült bejutnunk a Tippmix Magyar Kupa négyes döntőjébe (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.01.31 Frissítve: 2024.01.31 Kézilabda

Az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni vereséggel az ötödik fordulóban búcsúztunk a kupaküzdelmektől.

A Tippmix Magyar Kupa ötödik fordulójának tétje a négyes döntőbe jutás volt, amelyért az előző szezon kupagyőztesével, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatával kellett megharcolnunk. A találkozón az első gólunk nagyon nehezen született meg, több mint négy percet kellett várni rá, ám Pelczéder Orsolya lövése révén sikerrel jártunk. A nyolcadik perc kezdetére sem gyarapodott a góljaink száma, míg a hazaiak már ötnél jártak, így Vágó Attila nem gondolkozott sokat, időt kért.

A kis szusszanás jót tett, hiszen Koronczai Petra bombája követte a taktikai szünetet, sőt Papp Dorka első góljával már kettőre zárkóztunk fel. Negyedóra után hatra nőtt a Fradi előnye, de Győri Barbara útját állta a zöld-fehér próbálkozásoknak, és védései után gyors támadásokat tudtunk vezetni, ezzel pedig megfeleztük a különbséget. Nagy hiányoztak a hétméteresek a félidei elszámolásnál, hiszen három lehetőséget kiharcoltunk, de egyiket sem tudtunk gólra váltani. A háromgólos differenciát nem tudtuk megőrizni, a szünetre hétgólos hátrányba kerültünk.

A második játékrészben Pelczéder Orsolya nem a megszokott helyéről ‒ balszélről ‒ lőtt óriási gólt, hanem átlövőből talált be a kapu felső sarkába, sőt Szabó Nina révén az első hétméteresgólunkat is meglőttük, amivel 23-16-ra szépítettünk. Vezetőedzőnk olyan megoldásokat is alkalmazott, amiket máskor ritkán láthatunk a lányoktól, iyen volt például a hét a hat elleni játékunk, ami abból a szempontból eredményesnek bizonyult, hogy gólt tudtunk belőle lőni, de a gyors középkezdésekből a ferencvárosiak is betaláltak.

A 45. percben kétszámjegyűre nőtt a különbség, 29-19-nél az eddigi legnagyobb előnye alakult ki a hazaiaknak. A mérkőzés utolsó tíz percébe is tízgólos hátránnyal kezdhettünk bele, a mieink viszont azon voltak, hogy szépítsenek ezen az álláson. Sajnos a kozmetikázás nem jött össze, 38-24-re kikaptunk, így számunkra véget ért az idei szezon kupasorozata, ellenfelünkre viszont a négyes döntő vár.

Tippmix Magyar Kupa V. forduló

2024. január 31. szerda 18:00, Budapest, Elek Gyula Aréna, 500 néző

FTC-Rail Cargo Hungaria‒MTK Budapest 38-24 (19-12)

Játékvezetők: Haskó T., Natkai N.

FTC-Rail Cargo Hungaria: Janurik ‒ Kovács 3, Klujber 10, Simon 3, Edwige 4, Bölk 3, Hársfalvi 3. Csere: Böde-Bíró (kapus), Tomori, Kukely, Horváth 1 (1), Kármán 1, Márton 6, Malestein 3, Cvijic 1.
Vezetőedző: Pedersen Allan Heine

MTK Budapest: Győri ‒ Papp 2, Dakos 1, Weisheitel 2, Mészáros-Mihálffy, Farkas 4, Pelczéder 3. Csere: Porobic (kapus), Koronczai 1, Kekezovity 1, Fekete, Szabó 6 (3), Poczetnyik 3, Andróczki 1.
Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 3/1, illetve 6/3.

Kiállítások: -, illetve 2 perc.

Vágó Attila: ‒ Gratulálok a Ferencvárosnak a továbbjutáshoz! Sajnálom, hogy ennyi lett a különbség, szerintem több volt ebben a találkozóban, ki kellett volna jobban használnunk ellenfelünk fáradtságát, hogy megvalósuljon a szoros meccs. A második félidőben inkább a következő mérkőzésekre való gyakorláson volt a hangsúly, különböző taktikai elemeket próbáltunk ki éles szituációban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!