Tenisz
Fucsovics Márton

Kézilabda: Sándor Dániel édesapja nyomdokaiba lép

Publikálva: 2024.04.17 Frissítve: 2024.04.17 Kézilabda

Kézilabdacsapatunk masszőre kiváló munkájával segítette a felnőtt női kézilabda-válogatottat az olimpiai kvóta kiharcolásában.

Az elmúlt héten Debrecenben küzdhetett meg a Golovin Vlagyimir irányította nemzeti együttes az ötkarikás kvótáért. A csapat és a stáb azonban már jóval korábban megkezdte a felkészülést a selejtezőtornára, hosszú, nehéz időszak áll az alakulat mögött. Az előkészületeknek, a mérkőzéseknek és a sikernek pedig volt egy kék-fehér résztvevője is, masszőrünk, Sándor Dániel személyében, aki a felkészülés kulisszatitkaiba avatott be minket.

‒ Hosszú tizenhét nap van a hátunk mögött, nem volt könnyű otthon hagyni a családtagjainkat a húsvéti ünnepek alatt, de mindenki tudta, hogy az év legfontosabb időszaka következik számunkra. Minden erőnkkel azon dolgoztunk az egészségügyi stábbal, hogy a lányok a legjobb formájukba kerüljenek amikor elérkezik a debreceni olimpiai selejtező ideje. Hátráltattak minket kisebb sérülések, de sikerült mindenkit játékra alkalmas állapotba hozni a mérkőzésekre. Sokszor éjszakába nyúló estéink voltak, de a jó hangulat feledtette velünk a fáradtságot, és tudtuk, hogy a munkánkkal sokat segítünk a csapatnak, hogy másnap a legjobbjukat tudják nyújtani.

Az együttes először Nagy-Britannia ellen nyert könnyedén, másnap pedig a svéd válogatott következett. Szenzációs meccsen 28-25-re legyőztük Svédországot, mellyel óriási lépést tettünk Párizs felé. Vasárnap a japánok ellen pedig biztossá vált, hogy a válogatott ott lesz az olimpián. Dani a három meccsen átélt élményeiről, a hangulatról mesélt bővebben.

‒ A selejtező első meccse nem okozott gondot, így viszonylag friss állapotban várhattuk a svédek elleni találkozót. A mérkőzés előtti előkészületeken, az öltözői hangulaton, és a bemelegítésen is látszott, hogy mindenki egyetlen célra fókuszál, és a remek teljesítményhez nagyban hozzájárultak a szurkolók, akik fergeteges atmoszférát teremtettek. Belül éreztem, hogy nagy lépést tehetünk az olimpia felé, és szerencsére így is lett. Fantasztikusan játszottak a lányok, óriási érzelmek törtek ki belőlünk a meccs alatt, le a kalappal az egész csapat előtt, hogy az erős svéd válogatottat legyőzte. Vasárnap a japánok ellen elleni összecsapás úgy alakult, hogy elterveztük, a találkozó alatt mindenki érezte, hogy itt nem lehet kérdés a siker.

Feledhetetlen napokat tudhat maga mögött masszőrünk, és a java még csak most jön. Dani számára a párizsi olimpiai szereplés családi szálat is felidéz, hiszen évekkel ezelőtt édesapja segítette Atlantában a női válogatottat, így masszőrünk nagy álma válik valóra azzal, hogy édesapja nyomdokaiba léphet.

‒ Nagyon büszke vagyok a lányokra, akiknek az eredményes teljesítményéhez a szakmai stáb minden tagja maximálisan hozzátette a munkáját, öröm volt együtt dolgozni, és ez tovább folytatódik Párizsban is. Tíz éve segítem a munkámmal a magyar kézilabda-válogatottat, 2018 óta pedig a felnőtt nemzeti együttest. Tokióba sajnos nem volt lehetőségem elkísérni a csapatot, de bíztam benne, hogy jönni fog az újabb lehetőség, ami most megadatott. A sors különleges ajándéka ez számomra, hiszen édesapám is masszőrként dolgozott a női válogatott mellett az atlantai olimpián, így huszonnyolc év után most az ő útját követem. Leírhatatlanul boldog embernek érzem magam, és nagyon hálás vagyok az MTK Budapestnek, hogy a hétköznapokban a stabilitást megadja nekem, és mindenben segíti, hogy a válogatottal is dolgozhassak.

Fotók: MKSZ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!