Atlétika
Nagy Marcell

Búcsú az első körben

Publikálva: 2019.11.06 Frissítve: 2019.11.06 Tenisz

Ivaska bírta jobban az idegek harcát.

Pozsony Challenger-tenisztorna, 1. forduló
Ilja Ivaska (fehérorosz)–Fucsovics Márton 3:6, 7:6 (5), 7:6 (7)

Az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton legutóbb Bécsben lépett pályára, ahol a nyolcaddöntőben megszorongatta Karen Hacsanovot, de egészségügyi problémák miatt a döntő szettben feladta a mérkőzést. Ezt követően Párizsban versenyzett volna, de az említett gondok miatt visszalépett a viadaltól.

A pozsonyi Challenger-versenyre azonban már meggyógyult Fucsovics, az első körben pedig Ilja Ivaska várt rá, aki ellen eddig egyszer játszott pályafutása során, akkor két szettben nyerni tudott.

A fehérorosz ezúttal 3:3-ig tudta lépést klubunk teniszezőjével az első szettben. Ekkor Marci értékesítette negyedik bréklabdáját, hozta a szerváját, majd újra elvette elvette Ivaska adogatását, ezzel hozta a szettet.

A második játszma gyors brékváltással kezdődött, majd 6:6-ig egyik játékos sem vesztette el újra az adogatását, hiába adódott több bréklabda is ebben a periódusban. A rövidítésben a fehérorosz maradt higgadtabb, így döntő szett következett.

A harmadik játszmában 2:0-ra elhúzott a fehérorosz, de Marci egyenlíteni tudott, majd 6:6-ig ismét fej-fej mellett haladt a két teniszező. A döntő rövidítés rendkívül fordulatos volt, Marci 6:5-nél meccslabdát hárított, majd 7:6-nál a továbbjutásért adogathatott, de ezután sajnos Ivaska három pontot nyert egymást követően, így ő örülhetett.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!