Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Piros Zsombor második kiemeltként indul (VIDEÓ)

Publikálva: 2024.03.08 Frissítve: 2024.03.08 Tenisz

A korábbi top 10-es Dominic Thiem és Richard Gasquet mellett öt magyar – köztük Piros Zsombor – kapott helyet a jövő heti, székesfehérvári Challenger-tenisztorna főtábláján.

A nemzetközi fedettpályás idény egyetlen salakos Challenger-versenyének csütörtöki sajtótájékoztatóján Sütő Csilla főtitkár kiemelte, a szövetség célja, hogy minél több hazai játékos megmutathassa magát az év legnagyobb magyarországi férfi viadalán.

– Ezen a szinten nem jellemző, hogy olyan sztárok, mint Thiem vagy Gasquet nevezzenek. A 2020-ban US Open-bajnok osztrák kihagyja az amerikai kemény pályás tornákat, és nálunk kezdi meg a salakszezont, míg Gasquet nem kapott szabadkártyát Indian Wellsbe, ezért választott bennünket – fejtette ki a főtitkár, hozzátéve, a februári, tatabányai Davis-kupa-selejtező a németek ellen megmutatta, hogy a tenisz piacképes sportág, és számos szponzor jelentkezett már a szövetségnél.

Bardóczky Kornél, a Magyar Tenisz Sszövetség fejlesztési igazgatója közölte, a tavalyi 50 ezer dolláros összdíjazás után idén már 75 ezres versenyt láthat a Kiskút Open közönsége.

– Jó lenne, ha Piros Zsombor éppen itt lépné át a bűvös határt, és bejutna a top 100-ba – utalt arra, hogy a válogatott alapembere jelenleg karriercsúccsal a 106. helyen áll a világranglistán.

A februárban a franciaországi Cherbourgban 75 ezres challengert nyerő Piros úgy vélekedett, hogy meg kell becsülni minden hazai versenyt.

– Itthon kezdem a salakos idényt, és nekem komfortos, ha sztárokkal együtt szerepelhetek. A Davis-kupában is szeretem a kihívásokat, amikor 120 százalékot kell kihoznom magamból – tette hozzá teniszezőnk, aki mellett klubunkat Kincses Kolos fogja képviselni, aki a selejtezőből indulhat.

Az elitmezőny első kiemeltje az ATP-rangsorban korábban harmadik Thiem lesz, aki 17 tornát nyert, és megverte Novak Djokovicsot, Roger Federert és Rafael Nadalt is. A szervezők Piros Zsombort rangsorolták a második helyen, harmadikként pedig a 37 éves francia Gasquet-t emelték ki, akinek a legjobb helyezése hetedik volt a világranglistán, eddig 602 mérkőzésen győzött ATP-versenyeken, és 16 tornát nyert.

A székesfehérvári Challenger-tornára csak online formában lehet belépőt vásárolni, a helyszínen nem lesz jegyértékesítés.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!