Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Fucsovics távábbjutott a US Openen

Publikálva: 2023.08.29 Frissítve: 2023.08.29 Tenisz

A New Yorkban zajló US Open férfi egyesének első fordulójában a világranglista 57. helyén álló Fucsovics Márton a világranglista 31. helyén álló, egyben a torna 31. kiemeltje, Sebastian Korda ellen döntő játszmában visszavágott a múlt heti Winston-Salem-i vereségért, és bejutott a legjobb 64 közé.

TENISZ
US OPEN (kemény pálya, 65 millió amerikai dollár)
1. FORDULÓ
FÉRFIAK
Fucsovics Márton–Sebastian Korda (amerikai, 31.) 7:6, 4:6, 7:6, 4:6, 6:4

Várható volt, hogy nagy csatát hoz majd Fucsovics Márton összecsapása Sebastian Korda ellen, hiszen a magyar éljátékost fűthette a vágy, hogy visszavágjon Sebastian Kordának a múlt héten a Winston-Salem-i tornán elszenvedett vereségért.

Az első játszmában mindketten végig stabil adogatójátékot mutattak ki, bréklabdáig csak az amerikai jutott, ám Fucsovics mindkettőt hárította a 11. játékban, így végül rövidítés döntött Ebben az MTK Budapest sportolója bizonyult a jobbnak, s végig vezetve ellenfele utolsó két adogatását elvéve nyerte azt meg.

A második felvonásban aztán Korda az első alkalommal elvette Fucsovics szerváját, a szett közepén aztán mindketten brékelték a másikat. A nyolcadik játékban Fucsovics adogatóként hárított egy bréklabdát, majd 5:3-nál ledolgozta a hátrányát, ám Korda a 10. játékban ismét brékelni tudta a magyart, ezzel pedig egyenlített.


A harmadik játszma aztán mindössze egyetlen fogadóelőnyt hozott, ezt Fucsovics hagyta parlagon a szett közepén, s miután mindketten ismét stablian adogattak, így ez a játékrész is rövidítésben dőlt el, amelyben Fucsovics ellenállhatatlanul teniszezett, s miután az első hat pontot megnyerte, már nem jelentett gondot lezárnia a szettet.

A negyedikben aztán megint elvesztette az első adogatójátékát a magyar fiú, s sejthető volt, hogy ez nem sok jót jelent a továbbiakra nézve a kiválóan szerváló amerikai ellen – aki ekkor sorozatban 15 adogató pontot nyert meg, amivel meg is alapozta, hogy 6:4-re vigye a játszmát.

A döntő szettben már egyre jobban lehetett érezni, hogy fáradnak a felek, egyre hosszabbak lettek a játékok, ám továbbra is mindketten hozták a saját szerváikat. Egészen a 10. játékig, amikor némileg váratlanul Korda addig kiváló adogatójátéka nem működött olyan hatékonyan, s Fucsovics két bréklabdához jutott. Az elsőt az amerikai ugyan még hárítani tudta, a második viszont már nem, így Fucsovics Márton pályafutása során harmadszor jutott a legjobb 64 közé a US Openen.

A közel 350 labdamenetet hozó 4 óra 27 percig tartó  találkozón egyébként Fucsovics héttel kevesebb pontot nyert meg mint Korda, és kevesebb nyerőt is ütött ellenfelénél, ennek ellenére mégis ő készülhet a szabadkártyával induló japán származású, ausztrál színekben induló 22 éves Rinky Hijikata ellen, a minden bizonnyal szerdán sorra kerülő második fordulós meccsre.

Forrás: nso.hu, fotó: Getty Images

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!